Ege Postası
Geri

Günaydın'dan AK Parti'ye gönderme

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, bir dizi etkinliğe katılmak için İzmir’e geldi. Balçova Teleferik Altı Piknik Alanı’nın açılış törenine katılan Günaydın, hafta sonu AP Parti İzmir Teşkilatı’nda gerçekleşen temayül için kente gelen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un ‘kale’ göndermesine, ‘ 5 ay sonra görüşürüz’ diye karşılık verirken,AK Parti’ye ‘eğilim’ göndermesi yaptı, “ AKP’nin sandığı gaz alma sandığı’ dedi.
Günaydın'dan AK Parti'ye gönderme
Haberler / Yerel Politika
28 Ekim 2013 Pazartesi 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, bir dizi etkinliğe katılmak için İzmir’e geldi. Günaydın, Balçova Teleferik Altı Piknik Alanı’nın açılış törenine katıldı.Gazeteci yazar Uğur Dündar’ın da katıldığı açılış töreninde İzmir Milletvekili Hülya Güven,İl başkan yardımcısı Ali Karabay,CHP Bornova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, partililer ve vatandaşlar hazır bulundu.Günaydın açılış töreni sonrası basın mensuplar

GÜNAYDIN: İZMİR DOĞAYLA BİRLİKTE GELİŞİYOR
Törenin açılış konuşmasını yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir'in köy gibi kaldığını söylemenin AK Parti tarafından ortaya atıldığın belirtti. İzmir'in doğayla birlikte gelişimini sürdürdüğünü belirten Günaydın, "Onların kentten anladığı gökdelen ve beton... Yeşil varsa yıkmak yerine kendi binalarını yapmak.CHP çocuklarımızın gençlerimizin yaşlılarımız ve kadınlarımızın AVM’lere hapsedildiği bir yaşamı reddediyor. Onun yerine doğayla uyumlu, dayanışmayı önde alan yeni bir Türkiye vaat ediyor” dedi.

ÇALKAYA:HEDEFİMİZ YEŞİLİ BOL BİR KENT
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,açılış töreninde yaptığı konuşmada, “ Hava kirliliği yaratmadan yeşili bol bir kent yaratmak hedefiyle yol alıyoruz.Bireysel rantlara karşıyız. 78 bin kişi yaşıyor Balçova’da… Ranttan 78 bin kişinin yararlanmasını istiyoruz. Üretmeyi ve ürettiğimizi paylaşmayı bilen insanlarız” diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Günaydın basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KALE SAVUNMASI
İzmir’e tamayül yoklamasını yürütmek için gelen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un İzmir’e yönelik CHP’nin kalesi söylemini eleştirmesi ve ‘”Böyle kale olmaz. AK Parti’nin İzmir’de yüzde 40 oyu vardır” demesinin hatırlatılması üzerine Günaydın, “ 5 ay sonra İzmir’in kimin kalesi olduğunu göreceğiz. İzmir’i muhafaza etmek üzerinden siyaset yapmıyoruz İzmir’in yanına İstanbul ve Adana eklenecek” dedi.



SANDIK GÖNDERMESİ
AK Parti’nin Büyükşehirlerde gerçekleştirdiği temayül yoklamasına gönderme yapan Günaydın, “ Bizim sandığımızda bütün üyeler oy kullanır sandıktan çıkan belediye başkanı olur.AKP’nin kurduğu sandıkta yalnız AKP yöneticileri oy kullanırlar. Çıkan sonucun zerre kadar önemi yoktur. Sandıktan 20. çıkan da belediye başkanı olarak atanabilir. AKP’nin sandığı gaz alma sandığıdır. Gerçek anlamda bir iradeyi yansıtmaz. AKP’de bir irade var Başbakan ne derse o olur” ifadelerini kullandı.

SANDIK KURACAĞIZ
Kasım ayı sonu Aralık ayı başı gibi Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının açıklanacağını belirten Günaydın, “ Belediye meclis üyelerimiz içinde sandık kuracağız.Fermuar usulü uygulanacak. Tabanda oy alanlar meclis üyesi olacak. Gençlik ve cinsiyet kotası uygulanacak” diye konuştu.

BU ONUN HAKKI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in Karşıyaka belediye Başkan aday adaylığı için isminin son günlerde sıkça dile gelmesinin sorulması üzerine Günaydın, “ Herkesin belediye başkan aday adayı olmak istemesi doğaldır. Bu onun hakkıdır. Parti yeri ve zamanı geldiğinde bu konuda iradesini gösterir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası