Ege Postası
Geri

Hasuni Mağaraları'nda gerçeği aratmayan tatbikat

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nda yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta 60 kişilik sağlık ekibi, yaralılara başarılı müdahalelerde bulundu. Diyarbakır,...
Hasuni Mağaraları'nda gerçeği aratmayan tatbikat
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 18:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nda yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta 60 kişilik sağlık ekibi, yaralılara başarılı müdahalelerde bulundu.

Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt UMKE ekipleri, Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nda 4 günlük eğitim düzenledi. Düzenlenen tatbikatta teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı yakalayan sağlık ekipleri, senaryo icabı helikopter kazasında yaralananlara ulaşmaya çalıştı. Gerçeği aratmayan tatbikatta yaralılara müdahalede bulunan UMKE ekipleri, zorlu şartlarda görev yapabileceklerini kanıtladı.

Diyarbakır Sağlık Müdürü Sait Avar, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerinden gelen ekiplerle Hasuni Mağaraları bölgesinde bir kurtarma tatbikatı uygulayacaklarını söyledi. Senaryo gereği, bir helikopter kazası sonucu oluşan yaralıları dağdan aşağıya indirmeye çalışacaklarını ifade eden Avar, “Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyen Afet ve Acil İl Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ekiplerine, bölgemizdeki UMKE müdürlüklerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. UMKE'nin amacının yeterli bilgi ve donanıma sahip sağlık personelleriyle afetlerde ilk bir saat içerisindeki ölüm sayısını azaltma olduğunu belirten Avar, “Yapılan bir çalışma ve bu zaman zaman değişik tatbikatların yapılması ile hizmetlerine devam etmesidir." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası