Ege Postası
Geri

Hıristiyan Demokrat vekil, partiye Türklerin de oy verdiğine şaşırmış

Almanya'da iktidardaki muhafazakar Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinini federal milletvekili, Türk seçmenlerin partisine oy verdiğini öğrendiğinde şaşırdığını söyledi. Weiss, “Göçmen seçmenlerin yüzde 80’inin Sosyal Demokrat...
Hıristiyan Demokrat vekil, partiye Türklerin de oy verdiğine şaşırmış
Haberler / Dünya
23 Ağustos 2013 Cuma 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da iktidardaki muhafazakar Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinini federal milletvekili, Türk seçmenlerin partisine oy verdiğini öğrendiğinde şaşırdığını söyledi. Weiss, “Göçmen seçmenlerin yüzde 80’inin Sosyal Demokrat Parti'ye yakın olduğunu biliyordum. CDU göçmen seçmene sanki kapılarını kapalı tutuyormuş gibiydi." dedi.

Göçmenlerin muhafazakar olup değerlerine sahip çıktıklarını gördüğünü söyleyen Weiss, “CDU göçmenlere yaklaşmaya başladı ve kapılarını açtı, sanıyorum bu yankı buldu. Değerlerini korumada kararlı görünen Türk seçmenler kendilerini daha çok CDU'ya ait hissediyorlar. Çokları CDU’yu Hıristiyan bir parti ve sadece Hıristiyanların partisi olarak görüyordu, Müslümanları dışlıyor diye algılıyorlardı." diye konuştu.

Müslümanlarla aynı Allah’a inandıklarını dile getiren siyasi, “Birbirimize yaklaştıkça birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Aynı duyguları hissettiğimizi tespit ediyoruz. Belki de asıl oy artışının arkasında bu var. Birbirimize insanca yaklaştığımız ve aynı göz hizasında konuştuğumuz için birbirimizi daha iyi anlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Parti olarak bir zamanlar göçmenlere karşı bir duvar oluşturmuş gibi görünmüş olabileceklerini belirten Weiss,“Ben şahsen böyle bir şeyi yapmaz ve kabul etmezdim. Ama yine de şahsım adına böyle bir algıya sebep olduysak özür diliyorum. Mevcut politikamız bu duvarları yıkmaya çalıştığımızın bir işaretidir.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası