Ege Postası
Geri

Hıristiyan Sosyal Birlik, göçmenleri siyasette aktif olmaya çağırdı

Almanya'nın Münih şehrinde diyalog faaliyetleri ile tanınan Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM), Bavyera eyaletinde yaklaşan seçimler öncesi göçmen kökenli vatandaşları siyasetçilerle buluşturdu. Daha önce Bavyera’daki siyasi partilerin...
Hıristiyan Sosyal Birlik, göçmenleri siyasette aktif olmaya çağırdı
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Münih şehrinde diyalog faaliyetleri ile tanınan Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İDİZEM), Bavyera eyaletinde yaklaşan seçimler öncesi göçmen kökenli vatandaşları siyasetçilerle buluşturdu.

Daha önce Bavyera’daki siyasi partilerin önemli yöneticilerini bir araya getirmeyi başaran İDİZEM, son olarak da Münih’in Perlach semtinde Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile örnek bir programa imza attı. Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) “jetzt red i” (Konuşma sırası şimdi bende) sloganı ile düzenlenen bu programın içeriği hakkında Türkçe tercüme ile duyuru yapması vatandaşların ilgisini çekip, katılımı artırdı. Programda, Türkiye ve uyum konularından çok Almanya’da yaşayan vatandaşların sorunları gündeme geldi. Programda Münih kentinin güney bölgesinden Markus Blume, Dr. Wolfgang Stefinger ve Frederike Steinberger gibi yerel ve federal milletvekili adayı olan tüm CSU’lu siyasiler hazır bulunurken, Türk kökenli seçmenler ve siyasiler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Münih’te artan kira ücretleri, Avrupa’daki ekonomik kriz, NSA skandalı, üniversite harçları ve çocuk yuvaları gündeme gelen önemli konular arasında idi. İDİZEM adına katılımcıları selamlayan yönetim kurulu üyesi Mehmed Çelik, Almanya’daki Türk toplumunu belli konularla sınırlamanın, bunun dışındaki aktüel ve güncel politikadan soyutlamanın yanlışlığına vurgu yaptı. Çelik, Türk kökenli vatandaşların içinde bulunulan toplumun sorunları ile ilgilenmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Kapanış konuşmasında programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren milletvekili Markus Blume, Türk asıllı Alman vatandaşlarının mutlaka aktif siyasette daha etkin bir rol alması gerektiğini, ilgili kişilerin kendilerine yakın hissettikleri bir partiye üye olmasının önemli olduğunu ve CSU olarak tüm vatandaşlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Toplantı, İDİZEM üyelerinin organize ettiği iftar yemeği ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası