Ege Postası
Geri

İYİ Parti'de FETÖ alarmı; Çıray'dan 'Hassasiyet' çağrısı

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin il başkanlarına gönderdiği bir genelgeyle partiye üye kabulünde FETÖ irtibatları konusunda dikkatli olunmasını istedi. Genel Sekreter Çıray, “Şüpheli durumlarda devletin ilgili makamlarına sorulur. Bu kadar basit. Özellikle hassas olunması lazım” dedi. Zaten dikkatli olduklarını ancak ellerinde emniyet ya da istihbarat gücü olmadığını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “Zaten hassas davranıyoruz. Bilerek ve isteyerek o insanlara kapımızı açmayız” dedi. İYİ Parti'de FETÖ alarmı
İYİ Parti'de FETÖ alarmı; Çıray'dan 'Hassasiyet' çağrısı
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2018 Cuma 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI -İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray imzalı genelgede partiye üye başvurusu alımlarında başvuran kişilerin FETÖ ya da başka illegal olarak tanımlanan yapılarla bir ilişkisinin olup olmadığı konusunun iyi araştırılması ve gereken özenin gösterilmesi istendi. 

Üye kaydı alırken zaten hassas davrandıklarını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “İYİ Parti'nin genel başkanından başlamak üzere genel başkan yardımcıları, il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri zaten bu konuda çok hassas. Ama buna rağmen daha hassas davranmamızı söylüyor sayın Çıray. Bir kez daha hatırlatıyor. Biz de zaten öyle davranıyoruz. Ne düşündüğümüzü cümle alem biliyor. Genel başkanımızın ne düşündüğünü herkes biliyor. Başka bir şekilde düşünmenin bir anlamı yok” dedi.

AMAN DİKKAT DİYORLAR, DİKKATE ALIYORUZ

İl Başkanı Ulupınar, on binlerce insanın suç kaydını emniyet birimleri ya da Adalet Bakanlığı’ndan alma durumları olmadığını vurgulayarak, mümkün olduğunca dikkatli davrandıklarını, uyarıları dikkate aldıklarını söyledi:

“Sonuçta biz devlet değiliz. Elimizde güç yok istihbarata soralım, polisten on binlerce insanın kaydını alalım, Adalet Bakanlığı’ndan kaydını alalım. Bize gelenler, az çok kendi bölgelerinde tanınıyor. Bu tür şeylerde bizi uyaran arkadaşlarımız oluyor. ‘Aman dikkat’ diyorlar. Dikkate alıyoruz.”

BİLEREK VE İSTEYEREK O İNSANLARA KAPIMIZI AÇMAYIZ

“Bu parti iddiayla kurulmuş bir parti, hem yerelde, hem genelde. Bu partiye üç beş ay içinde on binlerce kayıt yapıldı. Emniyete böyle on bin, yirmi bin kişiyi soracak durum olsa, emniyetin sadece İYİ Parti ile ilgili bir birim kurması lazım. Böyle bir şansımız yok” diyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, açıklamalarını, “Biz bu konuda samimiyiz. Bilerek ve isteyerek o insanlara kapımızı açmayız” şeklinde sonlandırdı.

AYTUN ÇIRAY: ŞÜPHELİ DURUMLARDA İLGİLİ MAKAMLARA SORULUR, BU KADAR BASİT, HASSAS OLUNMASI LAZIM

Üye başvurularında güvenlik soruşturmasının nasıl yapılacağına dair bir kafa karışıklığına gerek olmadığını belirten İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, konuya açıklık getirdi:

“Sadece özellikle küçük yerlerde herkes birbirini tanır. Partiye bu konularda doğru ya da yanlış bilgi gelmiş olabilir. Bazen doğru bilgi gelir. Bazen de o şahsın görev almasını engellemek için bilgi gelir. Böyle şüpheli durumlarda devletin ilgili makamlarına yazıyla sorulur. Bu kadar basit. Çok seyrek olabilir. Ama özellikle hassas olunması lazım.”

HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIYOR

Çıray imzalı genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Sayın İl Başkanım, partimiz kuruluşundan itibaren milletimizin büyük bir ilgisine mahzar olmuştur. Vatandaşlarımız yoğun bir şekilde il ilçe teşkilatlarında görev almak istemektedirler. Ülkemizin içerisinde bulunduğu koşullar bu taleplerin çok büyük bir dikkatle incelenmesi ve üyelik başvurusunda bulunanların devletçe illegal olarak tanımlanmış ve kabul edilmiş belli yapılarla ilişkili olup olmadıklarını araştırılmasını zorunlu kılmaktadır. Burada göstereceğimiz özen ve dikkat partimizin il ilçe yönetimlerine söz konusu illegal şebekelerin sızmalarını engelleyebilmemiz bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Bu konuda gereken azami hassasiyetin gösterilmesini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası