Ege Postası
Geri

İZSU'da kesin hesap onaylandı: Yazın kokan kışın taşan şehir!

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Faaliyet Raporu, 2023 Mali Yılı Bütçesi’nin Kesin Hesapları ile bilançosu görüşüldü. Her iki gündem de Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ CHP’nin ‘kabul’ oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca “İzmir yazın kokan kışın taşan bir kent haline geldi. Yağmur suyu ve pis su ayrımı yapılmadığı sürece körfez kokusunu giderilmediğini görüyoruz. Biz Körfez Daire Başkanlığı’nın kurulmasını istiyoruz" dedi. 
İZSU'da kesin hesap onaylandı: Yazın kokan kışın taşan şehir!
Haberler / Yerel Politika
17 Mayıs 2024 Cuma 22:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İZSU Genel Kurulu’nun Mayıs Ayı Olağan Toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Altan İnanç idaresinde gerçekleştirildi. Birleşimde, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Faaliyet Raporu, 2023 Mali Yılı Bütçesi’nin Kesin Hesapları ile bilançosu görüşüldü. Her iki gündem de Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ CHP’nin ‘kabul’ oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.

SORU YAĞMURU

AK Parti adına söz alan Ercan Tekin, "İZSU’nun ana faaliyet alanı olan içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatları ile su arıtmama tesislerinin inşası ve çalıştırılması konusunda detaylı bir bilgiyi göremedik. Bu kentte olması gereken içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatları ne kadar? 80 bin civarındaki foseptik çukurlarını ne zaman kurutacağız? Sahip olduğumuz hatların uzunluğu nedir? Eksik olan hatları kaç yılda inşa etmeyi hedefliyoruz? Artırma tesislerimizin olması gereken kapasitesi ne kadar? Eksik kapasiteyi kaç yılda tamamlayacağız? Körfez temizliğinde hangi aşamadayız? Enerji ihtiyacımızı karşılayacak yol haritamız nedir? Gider azaltıcı tedbir ve uygulamalar nedir? Kayıp kaçak oranlarının azaltılması ile ilgili hedefleriniz nedir? Zaman planlaması yapılmış mıdır? Maalesef bu bilgilere topluca ulaşamadım. Hedefi olmayanın başarısı olmaz, ölçemediğiniz bir konuyu da yönetemezsiniz. İçinde bulunduğumuz yüzyılda İZSU, kamu ciddiyeti ve sorumluluğu ile çalışırken etkin planlama, gerçekçi ölçe kabiliyetini arttırarak vizyoner bir fark yaratacak planlamaları yapması, uygulamaları gerçekleştirmesi gerekmektedir. İzmir’in sorunları siyaset üstü. Altyapıda yetersiz şehirde turizm ve sanayinin gelişmesini beklemeyesiniz. Cemil Tugay’ın bunu yapacağından şüphe duymak istemiyoruz. Rakamların dili bize gerçeği söyler. İZSU 13 milyar lira gelir öngörmüş ancak 8 milyar 943 milyon lira gelir elde etmiş. Yani gerçekleşme oranı yüzde 68’de kaldı. Buradan da anlaşılacağı üzere gerçekçi bir gelir bütçesinin ortaya konmadığı aşikardır. 14 milyarlık gider bütçesi öngörülürken 10 milyar olmuştur. Şartlar bütün belediyeler için aynıdır. Belediyede iktidar olan sizlerin gerekli çözüm üretmesi aşikardır" dedi. 

"KENT SULAR ALTINA KALMASIN"

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ise konuşmasında, "Başarı dediğiniz imkanlarla doğru orantılı olsa biz Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde milli mücadeleyi kazanamazdık. Başarı dediğiniz imkanlarla doğru orantılı olsa Galatasaray Avrupa Şampiyonu olmazdı. Başarıyı siz oluşturursunuz. Bu anlamda çok net bir şey ifade etmek isterim, bu kentin en önemli sorunlarından biri yağmur suyu ayrıştırması. Yaklaşık 5 bin kilometre yağmur suyu ayrıştırmaya ihtiyacımız var. Biz, Dünya Bankası’nın sağladığı kredi ile 110 milyonluk krediyi geçirdik. Bu para yağmur suyu ayrıştırması ile ilgili üç etapta yapılacak ihalenin kaynağıdır. Bu kıymetli bir finansmandır. Bazılarının ‘engelleniyoruz’ söylemlerine rağmen oy birliği ile geçirdi. Hatta buna ilave olarak 20 milyon Euro verildi. Ayrım yapmadan yürümeye devam edeceğiz. Ben yeni yönetimin kent sorunlarını çözme iradesini gördüm.  Biz sizi destekliyoruz. Bu kentte yaşayan insanlar olarak trafik sorununun bitmesi, kentin sular altında kalmasını istemiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

KÖRFEZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KURULSUN

AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ise “İzmir yazın kokan kışın taşan bir kent haline geldi. Yağmur suyu ve pis su ayrımı yapılmadığı sürece körfez kokusunu giderilmediğini görüyoruz. Biz Körfez Daire Başkanlığı’nın kurulmasını istiyoruz" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası