Ege Postası
Geri

İsimleri Karabağlar'da yaşayacak

Karabağlar Belediyesi geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın evinin müzeye çevrilmesi için çalışma başlattı. Karabağlar’da öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak hayatını kaybeden Rabia öğretmenin ismi ise açılmasını çok istediği sokağa verilecek.
İsimleri Karabağlar'da yaşayacak
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ekim 2012 Çarşamba 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Karabağlar Belediyesi geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın evinin müzeye çevrilmesi için çalışma başlattı.Karabağlar’da öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak hayatını kaybeden Rabia öğretmenin ismi ise açılmasını çok istediği sokağa verilecek.

Karabağlar Belediyesi Ekim ayı olağan birinci meclis toplantısı Belediye Başkan Sıtkı Kürüm yönetiminde yapıldı.

UZUNDERE İÇİN ÖNERGE

Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Anadolu bozkırının sesi, abdal geleneğinin son temsilcisi ünlü halk ozanı Neşet Ertaş isminin yaşatılması için Karabağlar Belediyesi harekete geçiyor. Sanatçının ilçedeki evinin müzeye çevrilmesi için çalışma başlatıldı. Meclis toplantısında konunun bilgisini veren Belediye Başkanı Kürüm, “ vefatından önce kendisini ziyaret ettik. Evinin müze veya kültür merkezi olması için vasiyeti oldu. Yakınları İzmir’e dönünce kendileri ile görüşeceğiz.Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki parka adını verdik daha önceden...Müzeyi yapmak da bizim için onurdur” dedi. Bu arada meclis toplantısında Uzundere rekreasyon Alanı’na Ertaş’ın isminin verilmesi yönünde önerge verildi. Önerge komisyonlara gönderildi.

SEVİLAY ÖĞRETMENİN İSMİ YAŞAYACAK

Karabağlar’da Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda geç geldiği gerekçesiyle uyardığı öğrencisi tarafından sınıfta diğer öğrencilerin gözleri önünde bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk annesi öğretmen 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan’ın ismi açılmasını çok istediği sokağa verilecek.Mahallesinde bulunan 9185 nolu sokağın açılması için uzun süre belediyeye başvuran Sevilay öğretmenin isminin bordürleri döşenerek hizmete açılan sokağa verilmesi için meclis toplantısına önerge getirildi. İlgili madde komisyonlara gönderildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası