Ege Postası
Geri

‘Yedi Kocalı Hürmüz’ geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tiyatroseverleri ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ adlı oyunla buluşturacak. ‘Sahne Tozu Tiyatrosu’ tarafından sahnelenen oyunun sanat danışmanı ünlü tiyatrocu Haldun Dormen. ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 5 Ekim 2012 Cuma günü saat 20.30’da perde açacak.İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünyanın En Güzel Ekmeği’ni İzmirli çocuklarla paylaşacak. İzmir Sanat’ın kış boyunca süren ‘Çocuk Tiyatrosu’ programı kapsamında, 4 yaş ve üzeri çocuklar için sahnelenecek ‘Dünyanın En Güzel Ekmeği’ adlı oyun, minik tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
‘Yedi Kocalı Hürmüz’ geliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ekim 2012 Salı 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 
İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlileri 7'den 77'ye tiyatroya davet ediyor. 

‘Yedi Kocalı Hürmüz’ geliyor

M.Çağlar İşgören’in yönettiği oyunu Sadık Şendil kaleme almış. Tarihsel komedinin oyuncu kadrosu ise Demet Küçüktürk, Gülder Pınar, Mustafa Akyel, Mehmet Savat, Arif Yıldırım, Caner Tör, Çağrı Turnalı, Hüseyin Çur, Öznur Öztürk, Yeliz Uygur, Hande Ülgentay, Gamze Aksoy, Mahmut Ünver, Yunus Aydın, Taylan Tokmakoğlu, Uğur Çınar ve Çağdaş Sur’dan oluşuyor. Biletler Kültürpark İzmir Sanat Gişesi’nden (293 40 49) temin edilebilir.

Oyunun konusu şöyle:  19. yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş - gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalacaktır. Hepsini bir arada idare etmeye çalışan Hürmüz’ün işi bu kez gerçekten zordur.

Haydi çocuklar tiyatroya!

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünyanın En Güzel Ekmeği’ni İzmirli çocuklarla paylaşacak. İzmir Sanat’ın kış boyunca süren ‘Çocuk Tiyatrosu’ programı kapsamında, 4 yaş ve üzeri çocuklar için sahnelenecek ‘Dünyanın En Güzel Ekmeği’ adlı oyun, minik tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Tarla Faresi Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunun ilk gösterimi Kültürpark İzmir Sanat’ta 4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 14.00’de gerçekleşecek.

Hakan Polacanlı’nın yönettiği, Özlem Sezer’in yazdığı eserin müziklerini Özgür Özbilgiç hazırladı. Kareografisi Özgür Adiloğlu tarafından yapılan çocuk oyununun sahne tasarımında ise Feyza Tatar ile Hakan Polacanlı’nın imzası var.

‘Dünyanın En Güzel Ekmeği’, 6 Ekim Cumartesi günü saat 15.30’da, 19 Ekim Cuma günü ve 31 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’de tekrarlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası