Ege Postası
Geri

İspanya’da Bornova farkı

Başkan Sındır Türkiye’yi Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nde temsil etti
İspanya’da Bornova farkı
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ekim 2012 Çarşamba 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İspanya’nın Cadiz Şehri’nde düzenlenen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Genel Kurulu’nda Türkiye Belediyeler Birliği adına ülkemizi temsil etti. Aynı zamanda CEMR Siyasi Komite Üyesi de olan Başkan Sındır Avrupa’nın geleceğine yön veren kararların alındığı Genel Kurul’da Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi

Avrupa’nın 40 ülkesinden yaklaşık 150.000 yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden CEMR, (Council of European Municipalities and Regions ) – Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin 25’inci Genel Kurul’u İspanya’nın Cadiz Şehri’nde yapıldı. Avrupa’nın ve dünyanın bir çok bölgesinden yerel ve bölgesel liderleri, uzmanları, AB kurum temsilcilerini bir araya getiren CEMR’de  Türkiye Belediyeler Birliği adına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır toplantılara katıldı. “Avrupa için Yenilikçi 3D” temasıyla, Decentralization (Ademi Merkeziyetçilik), Development (Kalkınma) ve Democracy (Demokrasi) konularının ele alındığı Genel Kurul’da Avrupa’nın geleceğine yön verecek konuşmalar yapıldı.

CEMR’de, toplumların kendilerini doğrudan ilgilendiren konularda ve kendi yerel kaderlerini belirleyebilmeleri konusundaki kararlarda yerel yönetimler düzeyinde söz sahibi olmalarının “katılımcı demokrasi”nin bir gereği olduğu vurgulandı. Son yıllardaki krizlerin ortak Avrupalı vatandaşların ‘Avrupa Birliği’ne olan inançlarının sarsılmasına neden olduğunun belirtildiği CEMR’de, ortak Avrupa projesinin başarısı için yeni kalkınma modellerinin gerekliliği ortaya kondu.  Genel Kurul’da sürdürülebilir yerel ve bölgesel kalkınma sayesinde yaşanan “Kriz”in aşılabileceği şeklinde ağırlıklı bir görüş oluştu. CEMR, Avrupa Birliği içerisinde daha güçlü, daha etkin ve daha demokratik yönetişim çağrısı yaptı.

Aynı zamanda CEMR Siyasi Komite Üyesi olan ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin resmi yazısı ve talebi üzerine İspanya’ya giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Genel Kurul’un Avrupa’nın geleceği açısından çok önemli kararlar aldığını belirtti. Bu oluşumun içinde yeralarak Türkiye’nin yerel yönetimlerini, ülkemizden gelen 7 belediye başkanıyla birlikte temsil etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Sındır, “Avrupa Birliği, yeni gelişmelere göre şekillenirken, Türkiye’deki yerel yönetimler olarak yaşanacak değişimlere ayak uydurmamız için bizim de gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Bu açıdan Türkiye Belediyeler Birliği’ni temsilen CEMR’in Genel Kurul’una katılmamız çok önemliydi. CEMR, Avrupa Birliği içerisinde daha güçlü, daha etkin ve daha demokratik yönetişim çağrısı yapmaktadır. Bu bağlamda özellikle de yerel ve bölgesel yönetimlerin kendi üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları tam ve eksiksiz yerine getirmeleri mutlak bir gereklilik. Biz de Bornova Belediyesi olarak bunları sağlamak için gerekenleri yapıyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası