Ege Postası
Geri

Uzmanlar çocuklar için buluştu

Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi yönetiminde, Polonya’daki en eski ve en büyük oyuncak Müzesi Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin ortaklığında bir yıl önce başlanan ‘Tarihin Tanıkları Oyuncaklar’ isimli proje ‘Müzeler, oyunlar, oyuncaklar ve çocuklar’ konulu sempozyumla sona erdi.
Uzmanlar çocuklar için buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Ekim 2012 Çarşamba 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda iki gün süren sempozyumda başta; Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi Müdürü Maciej Obara,  Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi Müze Uzmanı Anna Tyszewicz Obara, Krakow Jagiellonian Üniversitesi Bölgesel Çalışmalar ve Prof. Dr. Elzbieta Wiacek olmak üzere Türkiye’den de oyunlar, oyuncaklar, çocuklar ve müzeler ile ilgili konusunda uzman akademisyenler bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.

İki gün süren sempozyum sonrasında Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi ve İzmir Mask Müzesi’ni de ziyaret eden konuklar üç müzeye de hayran kaldı. Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi Müdürü Maciej Obara, sanatın ve kültürün iki ülke arsında çok kuvvetli bağlar kurduğunu vurgulayarak “Festival ve sempozyum boyunca çok büyük dostluklar kuruldu. Amacına ulaşan bir projenin içinde olmaktan mutlu olduk. İnanılmaz anılarla ve paylaşımlarla dönüyoruz” dedi.      

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, AB projeleriyle İzmir’in Avrupa Birliği’ne girdiğini ifade etti. Başkan Tartan, “Haziran ayında da İzmir Sanat ve Kültür Projesi’yle Türkiye, Yunanistan ve Romanya’yı İzmir’de buluşturmuştuk. Şimdi de proje ortağımız Polonya ile oyun ve oyuncakların evrenselliğini birlikte yaşadık ve yaşattık. Sevgi, barış ve hoşgörü; kültür ve sanatın ışığında yayılıyor. Türkiye ve dünyaya örnek projelere imza attığımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası