Ege Postası
Geri

İzmirliler sandık başına gitti

İzmirliler 9 bin 32 sandıkta oy kullandı. Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de oy verme işlemi saat 08.00'de başladı, 17:00'de bitti. İzmir'de oy kullanma hakkına sahip 3 milyon 101 bin 860 seçmen vardı. İzmirliler sandık başına gitti
İzmirliler sandık başına gitti
Haberler / İzmir
1 Kasım 2015 Pazar 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kentte oturanlar erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Özellikle yaşlılar, ayakta sıra beklememek için erken saatte gelip oy kullanmayı tercih etti. Sanık görevlileri de oy kullanmakta zorlanan kişileri kabine götürüp, adından da zarflarını sandığa atmaları içini yardım etti. 

"OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI TÜRKİYE SANDIK BAŞINDA" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



91 YAŞINDA SANDIK BAŞINDA
Oy kullanmaya gelenlere arasındaki 91 yaşındaki Muzaffer Kaynak da dikkat çekti. İlerleyen yaşına rağmen Kaynak, yardımla da olsa, sandık başına gidip oyunu kullandı. Muzaffer Kaynak, seçimlerde barış ve huzur beklediğini söyledi. İzmir Atatürk Lisesi'nde oy kullanan vatandaşların, çıkışta yaptıkları açıklamada ortak dilekleri, barış ve huzur odu. 



AİLECE SANDIK BAŞINDA
Gençlerin oy kullanmak için genellikle öğleden sonraki saatleri tercih ettiği İzmir'de, Siret Gabay ve Yusuf Gabay çifti, sandık başına oğulları Jak Gabay ve Arel Gabay'la birlikte geldi. Çift kabinde oylarını kullandıktan sonra zarflarını Arel ve Jak Gabay sandığa attı. 



TEKERLEKLİ KOLTUKLARLA SANDIĞA
İzmir Atatük Lisesi'nde 85 yaşındaki Neriman Ünsal, yaşıtları olan arkadaşları ile birlikte sandık başına geldi. Engelliler için getirilen tekerlekli sandalyeler yetmeyince okuldaki tekerlekli sandalyeler kullanıldı. Bastonla oy verenler de oldu. Ünsal, Türkiye'nin geleceği için oy kullandığını belirterek, "Oy vermek vatandaşlık görevim. Sağlığım elverdiği sürece gelip kullanacağım" dedi. 4 ve 7 yaşındaki iki çocuğunu evde babalarına bırakıp sandık gözlemcisi olan İlknur Yeşilyurt, "Oy vermek kadar oy saymak da önemli. Oy ve Ötesi'nin görevlisi olarak sandık başındayım. Her şey, çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için" dedi.



SANDIK BAŞINA MOTOSİKLETİYLE GELDİ
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yaşayanlar da sandıklara koştu. Bazı sandıkların önleri ve okulların koridorlarında kalabalıklar oluştu. Bazı kişiler çocuklarıyla oy kullanmaya gelirken, yaşlı ve engelliler de erken saatlerden itibaren oylarını kullanmaya başladı. Ortopedik engelli Ercan Karabulut da zemin katta oy kullanacağı sandığa üç tekerlekli motosikletiyle gelip, vatandaşlık görevini yerine getirdi.




İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, Ali Öztürk ile Ceyda Öztürk çifti, oy kullanmaya taraftarı oldukları Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının formaları ile geldi.

Gaziemir Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda 7'den 70'e herkes kurulan sandıklarda oy kullanmaya koştu. Oy kullanmaya üzerlerine giydikleri Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları ile gelen Ali Öztürk ve Ceyda Öztürk, çifti herkesin ilgi odağı oldu. Ali Öztürk, bir partinin işaretini yapınca sandık görevlileri tarafından uyarıldı. Oy kullandıktan sonra konuşan Ali Öztürk ve Ceyda Öztürk, birbirlerine sarılıp, "Ülkemiz ve hepimiz için bu seçim hayırlı olsun" dedi. Ali Öztürk, "Evde demokratik bir şekilde yaşıyoruz. Kadıköy'e bile birlikte maç izlemeye gittik. Bu ülkede artık demokrasi istiyoruz. Basının özgürlüğünü istiyoruz" dedi.

6 yaşındaki Pelin Esinsoy da oy kullanan annesi Özlem Esinsoy ve babası Ersin Esinsoy ile birlikte geldi.



SANDIK EMLAK OFİSİNE KONULDU
Genel seçimin en ilginç uygulamalarından birisi, İzmir'in Urla İlçesi'nde yaşandı. Mahallede, oy kullanılacak okul bulunmaması üzerine, vatandaşlar emlak ofisinde sandık başına gitti.

Bugün yapılan genel seçimin en dikkat çeken uygulamalarından bir tanesi Urla'daki Çamlıçay Mahallesi'nde yaşandı. Mahallede, vatandaşların oy kullanması için okul ya da kamu kurumu bulunmaması üzerine İl Seçim Kurulu farklı bir uygulamaya gitti. Şevki Atalay'a ait emlak ofisi, oy kullanma merkezi olarak belirlendi. Burada oturan seçmenler, emlak ofisine konulan 4 sandıkta, oylarını kullandı. 



GEÇEN SEÇİMLERDE DE KULLANILMIŞ
Emlak ofisinin bir bölümünün geçen yıllarda, kahve olarak kullanıldığı, o zamandan kalma uygulama ile burasının seçimlerde kullanıldığı öğrenildi. Emlak ofisinin sahibi Şevki Atalay ise, "Ben burayı yeni devraldım. Binanın bir bölümü kahvehane olduğu için seçim kurulu kullanmaya başlamış. Şimdi bizim bünyemizde, ancak yine oy kullanılacak yer olmadığı için seçimlerde kullanılmasına karar verildi" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası