Ege Postası
Geri

Karabağ'dan parti içi iki flaş öneri

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, il kongresinde karşılarında yer aldığı Yüksel-Kocaoğlu ikilisini ağırladıktan sonra bu kez de kongrede beraber hareket ettiği Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ağırladı. Konak ilçe binasında gerçekleşen buluşmada parti içi mesajlar öne çıkarken, Karabağ belediye başkanlarının parti müfettişleri tarafından denetlenmesi ve yerel seçimlerde aday olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının en az 2 yıl önceden istifa etmesi önerilerini dile getirdi. Hasan Karabağ'dan CHP Konak'a sürpriz ziyaret
Karabağ'dan parti içi iki flaş öneri
Haberler / Yerel Politika
25 Mart 2016 Cuma 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Konak CHP İlçe Başkanı Şakir Başak, arka arkaya önemli misafirleri ağırlıyor.

Geçtiğimiz gün, il kongresinde karşısında yer aldığı İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ilçe binasında konuk eden Başak, bu kez de il kongresinde birlikte hareket ettiği Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ağırladı.

Karabağ, Başak'ı ziyarete partisinin Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı Birol Soylu ile birlikte geldi. Buluşmada partililerde yer aldı.

BAŞAK: BU ZİYARETLERE İHTİYACIMIZ VAR
Başak, Karabağ'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “ Bayraklı Belediye Başkanımız ziyaretinizle bize onur verdiniz. Birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Belediye başkanlarının ziyaretlerine ihtiyacımız var. Bu sevince ihtiyacımız var. Bu eksikliği yaşıyoruz. Başkanlar geldiği zaman silkeleniyoruz. Yalnız olmadığımızı hissettirdiniz. İl kongresinde güzel bir örgüt birlikteliği oluşturmuştuk zaten” dedi.


"FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİYİZ"
“Örgüt fabrikaya ayarlarına döndüğü takdirde Genel Merkezin de fabrika ayarlarına döneceğini düşünüyorum.” diyen Başak, parti içi mesajlar vererek şunları söyledi;

“Örgüt ben anlayışı ile yol almamalı... Biz demeli....Sadece kendi iktidarını oluşturacak anlayışla hareket ederse enerjisini tüketir. Bizim Konak’ta başlattığımız hareket tamamıyla örgütsel bir harekettir. Ve bu örgütsel hareketin dediğim gibi fabrika ayarlarına dönmesi, saygınlığını yeniden kazanması bireylerin arkasından değil ilkelerin arkasından gitmesi ve örnek teşkil ederek her tarafa yayması. Bu bir kıvılcım biz buradan bir ateş yaktık. Daha da güçleneceğiz. İlkesel bir mücadele veriyoruz. Bu noktada birleştik, fikir birliği yaptık. Siyasetin içerisinde yer alan mücadelenin bir parçasını yaşadık. İnşallah bu güçlenerek devam edecek ve yayılacak. CHP iktidara böyle gelir. Ana sorun burada...Konak ben anlayışını yıkacak böyle bir isyan bayrağını açtı. Diğer örgütlerle ortak projeler yapacağız.Ben umutluyum yeter ki örgütler dayanışmayı sağlayabilsin. Bu sebeple ziyaretinizi bizim için önemli fikrimize bir katkıdır. Bu bize güç veriyor. ”


KARABAĞ: DEĞERLİ BİR İLÇE BAŞKANI
Konak'ın İzmir'in önemli bir mihenk taşı ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Karabağ ise, “ Konak ilçe başkanımızın bizim için ayrı bir yeri var. İl kongresinde birlikte hareket etmiştik. Bizim yanımızda apoletli pek fazla insan yoktu. Taban harekeytiydi. İlçe başkanı kalbinde ne varsa onu söylüyor. Değerli bir ilçe başkanı. Ulusal değerlere sevgisi bizi etkiliyor. Kardeşliği pekiştirmek için önemli katkıları oluyor” dedi.


PARTİ İÇİ 2 FLAŞ ÖNERİ!
Parti içi gündem yaratacak öneriler getiren Karabağ şunları söyledi;

“ Belediye başkanları müdahil oluyoruz ya kongrelere, dedim ki Genel Başkanımıza; Belediye başkanalarını direk genel merkeze bağlayın. Parti müfettişliği oluşturun. Sayıştay gibi müfettişler belediyelere gelsin. Halkla STK'larla örgütle olan ilişkileri size rapor etsinler. Belediye başkanları parti içi denetlendikçe kamunun gücünü kullanarak parti içi seçimlere karışmamış olur. Ayrıca yerel ve genel seçimlerde aday olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının seçimlerden en az 2 yıl önce görevlerinden ayrılmaları daha doğru. İlçe başkanı belediyeyi hedeflediğinde doğal olarak didişme başlıyor. Zarar veriyor partiye...Seçimlere kısa bir zaman kala yaşanan adaylık istifaları ilçelerde boşalmaya neden oluyor. Gönülsüz olanlar kalıyor. Belediye başkanı kendine arıza yapmayacak ilçe başkanı arıyor. Kongre salonunda yukarı çıkıp delegeleri çağırıyoruz. Çirkin bir durum. Genel Merkez atamayla görevlendirecekse belediye başkanını bir denetim mekanizması ile Genel Merkez'e bağlı olmalı başkanlar... Belediye başkanlarının ilçelere müdahalesi partinin demokrasisini sıkıntıya sokuyor.Buı nedenle doğru adaylarla kongreler olmuyor. Belediye başkanının parti içi demokratik yarışlardaki etkisi aza indirilmeli. Tüzük kurultayında bu iki konu ele alınmalı.”


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası