Ege Postası
Geri

Karabağlar'da gündem: Nasreddin Hoca

Karabağlar Belediyesi yapımı süren Uzundere Rekreasyon Alanı'na, krediyle Nasreddin Hoca heykeli dikecek.
Karabağlar'da gündem: Nasreddin Hoca
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Aralık 2012 Perşembe 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İçinde kültür merkezi, seyir terasları ve kafeteryalar da bulunacak 37.5 metre yüksekliğindeki “Hoca” heykeli ve çevre düzenlemesi için belediye meclisi onay verirse İller Bankası'ndan 13 milyon TL kredi istenecek.
Türk halk bilgesi, gülmece türünün öncüsü Nasreddin Hoca'nın heykelini Uzundere Rekreasyon Alanı'na yapmaya karar veren Karabağlar Belediyesi, projenin finansmanını ise krediyle karşılayacak. İki yıldır Uzundere'deki çalışmalarını özkaynakları, belediye araç, gereç ve işçisiyle gerçekleştiren belediye yönetimi, birçok işlevi içinde barındıracak bir sanatsal yapı olacak Nasreddin Hoca heykeli için İller Bankası veya diğer bankalardan kredi almaya karar verdi.
Uzundere Rekreasyon Alanı içinde 37,5 metre yüksekliğindeki heykelde, fıkrasında olduğu gibi Nasreddin Hoca'nın kucağındaki bakraçtan göle maya çalması figüre edilecek. Çelik konstrüksiyonla yapılması planlanan heykelin dış cephesinin seramik olması planlandı. Heykelin alt kısmında kültür merkezi, kademeli olarak üst kısımlara doğru seyir terasları ile Nasreddin Hoca'yla ilgili bir müze de yeralacak.

Pek çok işlevi içinde barındıracak Nasreddin Hoca heykelinin finansmanı için alınacak krediyle ilgili olarak Karabağlar Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevkedilen “Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi'nde yer alan sanatsal yapıların yapım işleri için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 68. maddesi hükümleri doğrultusunda İller Bankası, bankalar, kredi veren tüm kuruluşlardan 13 milyon TL için kredi kullanılması, bu konudaki iş ve işlemlerin yürütülmesi ile ilgili Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'e yetki verilmesi” önergesiyle ilgili rapor 13 Aralık'ta yapılacak olağanüstü Meclis toplantısında oylanacak. Heykel için yapılacak borçlanmayla ilgili olarak, ilçede pek çok sorun çözüm beklerken gerek olup olmadığı belediye meclisi kulislerinde konuşulmaya başlandı. Meclis toplantısında CHP ve Ak Parti grupları karşı çıkmazsa kredi başvurusu için izin çıkacak.(Utku Bolulu-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası