Ege Postası
Geri

Karabağlar’da parklar hayat buldu

Karabağlar Belediyesi, kentte yeşil dokuyu arttırmak için yoğun çaba harcıyor. 4 yılda 30 yeni park ile 19 büyük parkın revizyonu yapıldı. 310 parka spor aletleri yerleştirildi. Park, bahçe, yeşil alan ve yol ve kavşaklara, ağaç, fidan, mevsimlik çiçeklerden oluşan bitkiler dikildi. İlçedeki, yeşil alan 750 bin metrekareye çıktı.
Karabağlar’da parklar hayat buldu
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2013 Pazartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Park ve yeşil alanları yeniden düzenleyip, yeşil doku arttırmaya çalıştıklarını anlatan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 4 yılda park ve yeşil alan sayısının 280’den 310’a çıktığını söyledi. İzmir’de en çok parkın Karabağlar’da bulunduğuna dikkati çeken Kürüm, şunları söyledi:

750 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
“4 yıl öncesine kadar hemen tüm parklar, bakımsız ve yeşil dokusu çok azdı. İlçeye 30 yeni park kazandırdık, 6 büyük parkın revizyonunu gerçekleştirdik. Sokaklarda başlattığımız alt yapı çalışmaları ile her mahalleye bir sevgi yolu ve park yapıldı. Tüm parkları elden geçirerek, atölyelerimizde imal ettiğimiz çocuk oyun gruplarını, bank ve çöp kutularını yenileriyle değiştirdik, kullanılabilir durumda olanları ise onardık. 120 jimnastik aletini, parklarımıza yerleştirdik. Bu düzenlemelerle ilçede 350 bin metrekare olan yeşil alan 750 bin metrekareye yükseldi. Belediyeye ait olan ve metruk durumda bulunan arsalara da el attık, bu alanları yeşile dönüştürdük, mahalle sakinlerine, dinlence ve oyun alanları yarattık. 2 yılda Karabağlar’ın yeşillenmesinde büyük yol aldık” dedi.

IŞIL IŞIL SEVGİ YOLLARI
Karabağlar Belediyesi, her mahalleye bir sevgi yolu ve park kazandırılırken, aydınlatma çalışmaları ile de sokaklar ışıl ışıl bir görünüm kazanıyor.
Geçtiğimiz aylarda ilçe genelindeki 55 mahallenin altyapı eksiklerinin giderilmesi ve park ve sevgi yolları yapımı için büyük bir çalışma başlattıklarını anlatan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yürütülen çalışmaların halkın da takdirini kazandığını söyledi. İlçe genelindeki 500’e yakın sokakta yürütülen çalışmaların önemli bir bölümünün tamamlandığını belirten Başkan Kürüm, “Kaldırımları, yolları onarıyoruz. Parke ve bordür taşları döşeyip, sevgi yolları yapıyoruz. Parklar, spor aletleri, banklar, çocuk oyun grupları ile donatılıyor, halkın buluşma noktası haline geliyor. Aydınlatma çalışmaları ile ışıl ışıl olan sokaklar, sevgi yolları ise vatandaşların takdirini kazandı. Bu da bizim için en büyük mutluluk” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası