Ege Postası
Geri

Konak’ta tarih ayağa kalkıyor

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kemeraltı, Agora, İkiçeşmelik, Namazgah, Basmane ve Altınpark gibi tarihi mekanlarda ‘Eski Kent’ temasının ortaya çıkararak İzmir’i Avrupa kentlerinin önüne geçebilecek konuma getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Konak’ta tarih ayağa kalkıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2014 Perşembe 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in en çok tescilli yapısına sahip ilçesi Konak’ta zengin kültürel doku yeniden hayat buluyor. Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı unvanıyla çalışmalara başlayan Sema Pekdaş, kültürel ve tarihi değerlerin ortaya çıkarılması adına ilk adımı attı. İşe birçok tarihi mekana ve antik kalıntıya ev sahipliği yapan Kemeraltı Çarşısı’yla başlayan Pekdaş, tarihi çarşının dokusunun düzenlenerek, korunması amacıyla kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Başkan Vekili Uğur Yüce,  Genel Koordinatör Necdet Kestelli, Teknik İşler Komitesi Başkanı Murat Demirer’in yanı sıra Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da aralarında yer aldığı heyeti makamında konuk eden Pekdaş, Kemeraltı’nın geleceğine yönelik görüş alışverişinde bulundu, düşünülen yenileme planları hakkında bilgi aldı.  
 
“ATEŞLEYİCİ BİZİZ”
Toplantı öncesi kısa bir bilgilendirme yapan TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Kemeraltı bölgesinde 270 hektarlık bir yenileme alanı üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştıklarını belirterek, Kemeraltı, Agora, İkiçeşmelik, Havra Sokağı bölgesinde yapılacak çalışmalarda Konak Belediyesi’nin belkemiği vazifesi gördüğünü söyledi. Yapılacak çok işin ve herkese düşen sorumlulukların bulunduğunu dile getiren Sivri, “Önemli olan tüm kesimlerin üzerinde ortak sonuca vardığı bir plan oluşturabilmek. Mevcut yapıları ıslah etmek, bazılarını yıkıp yeniden yapmak. Tüm bunların sonucunda da ortaya düzenli, tarihi ortaya çıkmış, turizme açık bir alan oluşurken bir yandan da kaybolmuş değerler geri kazanılacak. Biz burada ateşleyici konumundayız, doğru noktaları bulup buralar üzerinde çalışacağız. Otaya çıkan sonuçlar daha geniş alana yayılacak ve herkes bu bölgeyi kurtarmak için elini taşın altına koyacak” dedi.
 
ESKİ KENT ORTAYA ÇIKACAK
 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, Kemeraltı başta olmak üzere Agora, İkiçeşmelik, Namazgah, Basmane ve Altınpark’ı kapsayan bölgede geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunduklarını belirterek, bu bölgelerin tarihi dokusunun korunarak, gün yüzüne çıkması gerektiğini söyledi. Yapılacak düzenlemeler sırasında mülk sahipleri, bölge halkı ve esnafla birilikte hareket etmek gerektiğinin altını çizen Pekdaş, ‘Eski Kent’ temasının Kemeraltı ve çevre bölgelerin ortaya çıkmasıyla anlam kazanacağını ve İzmir’in bu konuda Avrupa kentlerinin önüne geçebilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı. En fazla tescilli binanın Konak’ta bulunduğuna dikkat çeken Başkan Pekdaş, “İzmir için Liman’la birlikte tam bir hazine olan bu bölgede hep birlikte çalışmak zorundayız. Sadece Konak Belediyesi ve Büyükşehir değil, gereken tüm kamu kurumlarının da katılacağı bir çalışma gerekiyor. Kaynakları da zamanı da verimli kullanmalıyız. Bölgede akupunktur noktalarını bulmak gerekiyor. Bu, ipin ucunu bulmak gibidir, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Bu bölgenin sahip olduğu zenginlik ‘Eski Kent’ tanımlamasında birçok mekanı geride bırakacak özelliğe sahip. Yeter ki zamanı ve kaynakları iyi kullanalım ve birlikte, koordinasyon içinde çalışalım” diye konuştu.   

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası