Ege Postası
Geri

Kuzey Irak'ta üniversite öğrencilerinin en büyük korkusu işsizlik (Özel)

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kuzey Irak'ta da işsizlik gençlerin korkulu rüyası. Üniversite mezunlarının çok azı devlet tarafından işe alınırken, birçok genç ya özel şirketlerde iş buluyor yada işsiz kalıyor. Konu hakkında...
Kuzey Irak'ta üniversite öğrencilerinin en büyük korkusu işsizlik (Özel)
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kuzey Irak'ta da işsizlik gençlerin korkulu rüyası. Üniversite mezunlarının çok azı devlet tarafından işe alınırken, birçok genç ya özel şirketlerde iş buluyor yada işsiz kalıyor.

Konu hakkında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Erbil'deki üniversitelerde eğitim alan öğrenciler, en büyük korkularının işsizlik olduğunu söyledi.

Bjar Hedir isimli öğrenci özel şirketleri, devlet kurumunda çalışmaya tercih ettiğini söyledi. Hedir’e göre özel şirketlerde çalışmak mesleki gelişim için daha avantajlı. Hedir, "Ben biyoloji bölümünden mezun olacağım. Özel sektörde çalışmak isterim. Çünkü devlette çalışan arkadaşlarım var, kendilerini geliştiremiyorlar." dedi. Niyaz Namık isimli öğrenci ise "Devlet kurumlarında işe girme şansımız yok.” diyerek özel sektörde şansını deneyeceğini ifade etti.

Öğrenci Azad Muhammed’e göre ise ne devlet ne de özel sektörde işe girmek kolay değil.

Rebaz Gazali isimli öğrenci de, "İş bulma konusunda umudumuz çok az. Bu umutsuzluk öğrencilerin eğitimine de olumsuz etki ediyor. Bazı arkadaşlarım, derslerine çalışsalar, çalışmasalar da mezun olduklarında işsiz kalacaklarını söylüyorlar.” dedi.

Serkewt Hüseyin, "Fizik bölümünde öğrenciyim. Biz yoksul ailelerin çocuklarıyız. Kamu kurumlarında işe girmek bizim için çok zor." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası