Ege Postası
Geri

MHP'li Vural'dan Yıldırım’a sert sözler: 'Ülkücüler ona selam bile vermez!'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, düzenlediği basın açıklamasında AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırıma yüklendi. Vural, “Sen İzmir’e havuz kontenjanından gelmiş birisin. Binali Yıldırım’a ülkücüler selam bile vermez. Ey Binali Yıldırım, ülkücüleri kendinizle karıştırmayın. Dil uzatmayın, karışmayın oturun oturduğunuz yerde. Haddinizi bilin" dedi. MHP'li Vural'dan Yıldırım’a sert sözler:
MHP'li Vural'dan Yıldırım’a sert sözler: 'Ülkücüler ona selam bile vermez!'
Haberler / Yerel Politika
22 Ekim 2015 Perşembe 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitinginde, "AK Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi Beyaz Toroslar dolaşacak" sözleri ile başlayan taştırma devam ediyor. MHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştiren MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, bu konuşmayı da değerlendirdi. 

YILDIRIM’A SERT SÖZLER
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın MHP’nin koalisyon görüşmelerinde kapılarını kapatması üzerine ülkücülere yönelik ifadelerine Vural’dan sert tepki geldi. Ülkücülerin sandıkta MHP’ye oy vermemesi gerektiğini söyleyen Yıldırım’a Vural, ”Sen kim, milliyetçilik kim. sen git havuzcularla beraber 630 milyon doları nasıl topladığını açıkla o toplantıda kimden ne istediğini açıkla. Kayınbirader enişte ortaklığını, parklarda milyon dolarları nasıl aldığını açıkla bakalım. Cumhuriyet başsavcısını nasıl gönderdiğini açıkla. Sen kim ülkücülük ki? senin bir davan yok ki senin bedavan var. Sen ülkücüleri ne zannediyorsu? Sen ülkücüleri önce mücahit sonra müteahhitlerden mi sanıyorsu? Senin gibi birinin ağzına yakışmaz ülkücülük. Sen kimsin ülkücülerle genel başkanımız arasına fitne sokuyorsu? Sen İzmir’e havuz kontenjanından gelmiş birisin. HDP’nin seçim sonrası barajı geçmesine sevindim diyerek terör örgütü PKK’ya sırtını dayayanları meşrulaştıran Binali Yıldırım’a ülkücüler selam bile vermez. Ey Binali Yıldırım, ülkücüleri kendinizle karıştırmayın. Dil uzatmayın, karışmayın oturun oturduğunuz yerde. Haddinizi bilin” sözleriyle yüklendi.



‘BEYAZ TOROSLAR’ SÖZLERİNE TEPKİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Beyaz Toroslar' sözlerine tepki gösteren. Vural, " Bu halkı tehdit demektir. Yani gerçekten bir Başbakan'ın AKP'nin iktidar olmaması halinde Beyaz Toroslar'la vatandaşı tehdit etmesi, bundan önce '400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün' diyen zihniyetin bir yansımasıdır. Şimdi ben soruyorum. Beyaz Toroslar'ı nerede hazırladını? Ekipleri kimlerdi? Kime yönelik kaos oluşturacaksını? Kime yönelik baskı şiddet oluşturacaksını? Siz giderseniz haram paracılar gider. Siz giderseniz PKK gider, İŞID gider. Siz giderseniz canlı bombalar gider. Vatandaşı tehdit ederek, korkutarak, sindirerek tek başına iktidar peşindeler. '400 vekil verin anayasayı değiştireceğim' diyenler şimdi Toroslor'la tehdit etmek suretiyle tek başına iktidar tehdidi savuruyor. Bu vahimdir” dedi.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM DİYEN AKP
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıkları hedef alan Vural, AK Parti ve PKK’nın tek hedefinin MHP olduğunu söyledi. Vural, “Savaş diyor Ey Başbakan biz kimle savaşıyoru? Terör örgütünün bir devleti mi var'  Terör örgütünü halkın, devletin temsilcisi olarak mı olarak görüyorsu? Birinin varlığına diğerine zemin teşkil ediyor diyor. Terör baronlarıyla birlikte mi hareket ediyorsu? Terörle mücadeleyi sorguluyorsun. Demek ki PKK sana zemin mi hazırlad? Bunu mu söylüyorsu? Biri diğerine zemin hazırlıyor diyorsan al gülüm ver gülüm diyen AKP. AKP ve PKK’nın tek bir hedefi var MHP. Son derece ilginç. Bunlar Ergenekon ve Balyoz için aynı söylemler vardı. Utanmadan sıkılmadan derin PKK diye bu yalanları atıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

MHP’YE KUMPAS KURARSAK
AK Parti ve HDP’nin üst akıl tarafından yönetildiğini öne süren Vural, “Üst akıl AKP ve HDP’yi yönetiyor. Bu süreç içerisinde terörle mücadeleyi çözüm olarak gösterenler MHP’ye karşı kampanya kozu olarak terörle mücadeleyi kullanıyorlar. MHP’ye kumpas kurarsak bu meseleleri rahat olarak alırız diyorlar. İkisi de MHP’ye saldıracak MHP’de ver özerkliği al başkanlığı hayali gerçek olacak. MHP zayıflarsa dolaba kaldırdıkları ihanet süreci dolaptan inecek. Terörist başının yol haritası yeni anayasa diye dayatılacak” şeklinde konuştu.

BU MİLLETTEN ÖZÜR DİLE DAVUTOĞLU
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun milletten özür dilemesi gerektiğini söyleyen Vural, “Milli iradeye hakaret ediliyor” dedi. Vural, “AKP giderse terör örgütünü muhatap alanlar gider. AKP giderse rüşvet havuzcular gider. AKP giderse 150 TL’lik telefonu çok görenler de gider. AKP iktidardan giderse diyerek tehdit edilen kimdir değerli vatandaşlarım tehdit edilen sizsiniz. Milli iradeye hakaret ediliyor. Bu milletten özür dile Davutoğlu. Bizi sandıkta seçimler de gönderemezsiniz kalkarsınız bize darbe yapmış olursanız PKK silahlarıyla sizi katliamlara uğratırım diyerek tehdit edecek unsura geliyor. Milletin oyunu darbeci olarak niteleyenler PKK silahını tehdit olarak kullanmaktan çekinmemektedir. Size oy veremeyenleri tek tek tutuklayacak mısınız bombalayacak mısını? Milleti birbirine kışkırtarak oy mu alacaksınız'” ifadelerini kullandı.



KARAKOLA EL SALLIYORLARDI
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın ‘karakola el sallıyorlardı’ sözlerini hatırlatan Vural, “Başbakan Türkiye’ de hiçbir başbakan hükümet görevlisi terör örgütüne tedbir almaktan kaçınmaz dedi. Süreç zarara görmesin diye silahlanmaya karışmadık diyen senin yardımcın değil miyd? Bunu hangi yüzle söylüyorsu? Elinde keleş karakolunun önünde bize el salladılar çözüm süreci zarar görmesin diye göremezden geldik diyor. Bunlar silah stoklarken, mayınları döşerken neredeydin'” şeklinde konuştu.

AKP VE HDP’NİN ÇÖZÜM ORTAKLIĞI
“Türkiye bir kasım seçimlerinde Türkiye’nin AKP ve HDP’nin çözüm ortaklığına izin verilmeyecektir. MHP’nin güçlenmesi Türkiye’nin birliğinin savunulması demektir” diyen Vural, “AKP HDP’nin güçlenmesi konusunda herhangi bir itirazı yoktur. Oslo’daki protokoller raftadır. Türkiye’yi esas alan bir anayasa yapılması, demokratik bir özerklik sağlanması, Türk kelimesinin anayasadan çıkarılması, terörist başının özgür bir şekilde sosyal hayata katılması protokolle sağlanmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu, ben bir takım belgeleri gördüm derken bunları açıklayalım neden çekiniliyor. Dolaba kaldırılan bu belgelerde Cumhuriyetin temelleri peşkeş çekilmiştir” dedi.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM YAPMAYA DEVAM EDECEKSİN
AKP Mardin Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu’nun "Türkiye’de bir insanın “PKK terör örgütü değildir, PKK’nin bir siyasi programı var bunu harekete geçirmek istiyor” demesini ben şahsen düşünce özgürlüğü bağlamında değerlendiririm" sözlerini eleştiren Vural, “Eğer gerçekten AKP terörle mücadele edecek ise önce içindeki HDP’li ve PKK’lılardan başla. Hala partiden atmıyorsun. Niye al gülüm, ver gülüm yapmaya devam edeceksin” şeklinde konuştu. ‘MHP olmasaydı PKK’da olmayacaktı’ sözleri hakkın da konuşan Vural, “Yani MHP’nin terörle mücadelesini sorguluyorlar PKK’yı allayıp pullayıp millete yutturuyorlar. Çıkın AKP MKYK’sında karar alın PKK terör örgütü değildir deyin. Yapın bunları” diye konuştu.

AKP GÜNLÜKLERİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, mahkeme kararıyla yayınlanması durdurulan Nokta Dergisi’nin “AKP Günlükleri”ni  açıkladı. Vural, “Bu toplantı ne zaman olmu? 31 Ağustos 2015. Bu toplantıda devlet sırrı mı va? Hakim toplatma kararı alıyor. Darbe günlüklerinin yayınlanmasına izin verdiniz. AKP başvuruyor. ‘Yayınlamayın’ diye toplatılmasına karar veriliyor. AKP’nin hazırladığı bir belge bu demek ki. Demek ki mevcudiyetini kabul ediyorlar. Böyle bir toplantı oldu mu olmadı mı açıklayı? Ne kumpaslar hazırlıyorlar biliyor musunu? İşi gücü fitne yalan. Millete darbe yapmak için kırt takla atacak bir zihniyet olduğu açık ve net. AKP içinde yaşananlar hizipleşme millete hazırlanan kumpaslar  gazetelerde MHP’nin içini karıştırmak için bir çok şey yayınlanıyor. Bunları milletin öğrenmesinden niye korkuyorsunu? Masada neler konuşulmu? ‘Görüşmelerden koalisyon çıkmaması büyük başarı’ deniyor. Kim istememiş koalisyon? ‘Toplumu kutuplaşmaya devam edelim mi’ deniyor. Kutuplaşmayı yapan kimmi? ‘Erdoğan ölümcül yük haline geldi’ diyen kim acab? ‘Erdoğan Davutoğlu aynı şiddetle devam ederse yüzde 35’in altına ineriz’. ‘Bu seçim son şansımız olduğunu biliyor Erdoğan, Davutoğlu’. ‘7 Haziran’da vatandaşın kestiği cezayı hazmedemeyenler Babil kulesinin yıkılmasından korkuyorlar’. Niye son şansınız millet gerçekleri öğrenirse Türkiye’de sokağa bile çıkamazsınız o imkan gelecek. ‘Yargıyla çok oynadık’. Yargıya siyasileştiren kimmi? ‘Gerçek oyumuz yüzde 25’. Tüm tehditler, manipülasyonlar bu gerçek oyun üstüne çıkmak için tezgah. Bize vampir diyenler kendilerinin vampir olduğunu itiraf ediyorlar. ‘Bizim terörle mücadeleyi afişe etmemiz gerekir’ diyorlar. Toros meselesi var ya aslında 31 Ağustos 2015 tarihinde yapılan şey bu. Türkiye’nin terörle mücadelesini sorgulayacaklar. Bir yalanı pazarlayacaklar. Diyorlar ki, 17 Aralık’ta ayakkabı kutusu ve para sayma makinesi olmasaydı bu kadar akıllarda kalmazdı. Sosyetik lafları bırakın. Bizim sözümüzün hükmü kalmadı. Derin bir iktidarı kaybetme duygusu yaşıyoruz ‘. Daha neler neler var. Ey değerli savcılar, gücü elini geçirenlerin millete karşı nasıl darbe hazırladıklarının itirafları burada.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası