Ege Postası
Geri

Muğla'da 57 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi'ni bu yıl kazanan 57 öğrenci, törenle beyaz önlük giyerek dersbaşı yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törene CHP Milletvekili Nurettin Demir, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye...
Muğla'da 57 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi'ni bu yıl kazanan 57 öğrenci, törenle beyaz önlük giyerek dersbaşı yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törene CHP Milletvekili Nurettin Demir, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Adalet Komisyonu Başkanı Mahmut Ege, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu ve Yusuf Ziya Erdil, Tıp Fakültesi Dekanı İrfan Altuntaş, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Dekan Altuntaş, bu yıl 57 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, üç dönemde toplam sayının 158'e ulaştığını söyledi. Rektör Harmandar da Türkiye'nin en güzel iline tıp eğitimi almak için gelen öğrencilerin şanslı olduğunu belirterek, "Tıp Fakültesi, Muğlamız ve üniversitemiz için önemli. Fakültemizin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Hekimlik, asırlardır en önemli meslekler arasında olmaya devam ediyor ve devam edecektir. Hekimlik mesleğine ilk adımın atılması, beyaz önlük giymekle olur. Aslında bu törenin, Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi de kapsayacak şekilde düzenlenmesinden yanayım. İnşallah seneye Sağlık Yüksekokulu'nu Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürmüş olmayı amaçlamaktayız. Böylece fakülte sayımızı ikiye çıkaracağız." dedi.

Başkan Gürün ise bir hekim olarak iyi hekim yetiştirmenin önemli olduğunu dile getirerek, "Geçmişte Muğla'ya tıp fakültesi açılsın mı açılmasın mı tartışmalarından bugünlere geldik. Üç yıl önce büyük bir heyecanla 31 kişilik ilk öğrencilerimizi aldık. Şu anda toplam 158 öğrenci oldu. Basit bir gömlek giymiyorsunuz. Hekimlikte olmazsa olmaz olan insan sevgisini alacaksınız ve insanı daha çok sevmeye, insanlara daha çok toleranslı olmaya alışacaksınız." ifadelerini kullandı.

Vali Güvençer de beyazın sadece bir renkten ibaret olmadığını vurgulayarak, "Beyaz, bütün renklerin ortak noktasıdır. Tek başına bir renk değildir. Genç arkadaşlarıma, beyazın çağrışımını bir kez daha hatırlatmak istedim. Doktorluk belki bir meslek olabilir, kariyer olabilir, bir zanaat olabilir ama doktorluk, mesleklerin en yücesidir. İnsan, canı yandığında hekim ihtiyaç duyar. Sizler de ilk adımını attığınız bu mesleğin ilk günlerinde beyaz önlüğü giyerek, meslek hayatınıza başlamış oluyorsunuz. Genç arkadaşlarıma bu uzun yolda başarılar diliyorum, ailelerini de kutluyorum." şeklinde konuştu.

Ardından öğrencilerin beyaz önlükleri, protokol üyeleri tarafından giydirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası