Ege Postası
Geri

Pazarcık'ta Kutlu Doğum coşkusu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Hz. Muhammed (sav)’in doğumunun 1442. yıl dönümü münasebetiyle 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı program düzenlendi.Pazarcık'ta Cevizaltı Düğün Salonu'nda yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliğine...
Pazarcık'ta Kutlu Doğum coşkusu
Haberler / Genel
19 Nisan 2013 Cuma 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Hz. Muhammed (sav)’in doğumunun 1442. yıl dönümü münasebetiyle 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı program düzenlendi.

Pazarcık'ta Cevizaltı Düğün Salonu'nda yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Diyanet İşleri Başmüfettişi Abdullah Vasfi Yüce, CHP İlçe Başkanı Ali Sakalıkaba, daire amirleri, din görevlileri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İmam Hatip Lisesi'nin 40 kişilik korosunun okuduğu ilahiler katılımcılardan tam not aldı.

İlçe Müftü Vekili Abdullah Kumaş, her yıl değişik temalarla kutlanan bu güzel haftanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki temasının 'Hz. Peygamber ve insan onuru' olarak seçildiğini belirtti. Kumaş, "Biz insanlar paraya, mala, mülke, şana, şöhrete, kariyere, mevkiye önem verdiğimiz kadar maalesef insana ve insan onuruna önem vermedik. İnsanları sevip saymamız hep makam ve mevki ile kariyerle, malla, mülkle oldu. Biz insanlar ilhamı Kur’an’dan, Resulullah Efendimiz'in sünnetinden almalıyız. Peygamber Efendimiz Veda hutbesinde 120 bin kişi ile bize de seslenmiş ve 'Sizlere iki emanet bırakıyorum. Bunlara sarıldığınız, bağlı kaldığınız müddetçe yanlış yollara, delalete asla düşmezsiniz. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir.' diye buyurmuştur. İnanıyorum ki günümüzde sokaklarda işlenen cinayetler, öldürülen kadın ve çocuklar, yapılan birtakım hırsızlık ve yolsuzluklar bu iki emanete yeterince sahip çıkamadığımızdan dolayıdır." dedi.

Belediye Başkanı Kamil Dalkara da bu günün anısına insanların arasındaki küslüklerin kalkmasını istedi. Peygamber sevgisinin temelinde önce insan sevgisinin yattığını belirten Dalkara, "Peygamber Efendimiz zamanında insanlar bir araya gelip yaşamayı biliyorlardı. Şu anda 50'den fazla Müslüman ülkesi var. Bunların niye 4 veya 5'i bir araya gelemiyor. Demek ki biz Peygamber Efendimizi tam olarak anlayabilmiş değiliz. Bizler de Resülullah Efendimiz'in yaptığı gibi insan onurunu yükseltecek hal ve hareketlerde, davranışlarda bulunmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman aramızda kardeşlik, sevgi, saygı, muhabbet, anaya babaya saygı artacaktır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası