Ege Postası
Geri

Rusya, Suriye’de muhalefetle görüşmeye hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhalif Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris dahil Suriye’de tüm muhalif temsilcilerle görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Eryavets’le görüşmesinin ardından...
Rusya, Suriye’de muhalefetle görüşmeye hazır
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2013 Cumartesi 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhalif Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris dahil Suriye’de tüm muhalif temsilcilerle görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.
Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Eryavets’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Anladığıma göre General İdris’in bir kısım açıklamaları var. Ben bunu duymadım. Ancak prensip olarak, Suriye muhalefetinin tüm temsilcileri ile görüşmeye hazırız.” dedi.
Özgür Suriye Ordusu Komutanı İdris, Suriye’de şiddetin durması için Moskova ile görüşebileceklerini açıklamıştı.

Suriye’de şiddetin durmasının Moskova’ya da başka başkentlerde aranmaması gerektiğini savunan Lavrov, “Şiddet, Suriye muhalefeti ve hükümet arasında doğrudan yapılacak görüşmeler ve Cenevre Mutabakatı’nın uygulanması ile sağlanabilir.” uyarısında bulundu.
Suriye krizinin gelecek hafta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinde de ele alacaklarına değinen Rus bakan, “Suriye’de silahlı gruplar askeri çözüm üzerine oynuyor, siyasi çözüm değil.” eleştirisi getirdi.

BM Güvenlik Konseyi’nde insani yardım koridoru ve uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki girişimleri Suriye’nin içişlerine müdahale çabası olarak gördüklerini kaydeden Lavrov, Çin ve Rusya’nın bu yöndeki endişelerinin sürdüğünü söyledi. Rus bakan meşru olmayan grupların silahlandırılmasının uluslar arası hukuka da aykırı olduğuna değindi.
Birleşmiş Milletler raporlarına göre şiddetin başladığı Mart 2011’den bu yana Suriye’de 70 bin kişi yaşamını yitirdi. Beşşar Esed rejiminin iktidarda kalmasının kendileri açısından özel bir çıkar oluşturmadığını savunan Moskova, tek taraflı yaptırımların ülkede şiddet sarmalını artıracağını kaydediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası