Ege Postası
Geri

Sahte davulcuya afişli önlem

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte geceleri sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldıran davulcular, sayısız zorluklarla boğuşmaya devam ediyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sayıları giderek azalan Ramazan davulcuları, bir taraftan yüzyıllardır devam eden geleneklerine, bir yandan da ekmeklerine sahip çıkmaya çalışıyor.
Sahte davulcuya afişli önlem
Haberler / İzmir
2 Temmuz 2014 Çarşamba 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe belediyeleri ve mahalle muhtarlıkları aracılığı ile görevlendirilen ve vatandaşlara hizmet veren Ramazan davulcuları bu sene de dertli. Kimisi geçim derdinden, kimisi baba mesleğine sahip çıkmak için, kimisi de geleneksel hale gelen adetlerini korumak adına sayısız zorlukla boğuşan halkın isimsiz hizmet gönüllüleri, bitmek bilmeyen korsan davulculara karşı oldukça ilginç bir önlem aldı.

“KORSAN” DAVULCUYA KARŞI AFİŞLİ UYARI
Gece gündüz demeden sahurda tokmağı eline alan, sokak sokak gezerek vatandaşları oruca başlamaları için uyandıran, halkı uyandırmak için uykusuz kalan mahallelerin “isimsiz kahramanları” her sene ortaya çıkan korsan krizine karşı bu sene ilginç bir önlem aldı. Bornova’da belediye ve mahalle muhtarları tarafından seçilen resmi davulcular, henüz Ramazan ayının başında çevrede faaliyet gösteren korsan davulcular hakkında bilgilendirme yaparak, vatandaşlara “Oyuna gelmeyin” uyarısında bulundu.

GEÇTİĞİMİZ YIL KRİZ YAŞANMIŞTI
Geçtiğimiz yıl benzer şekilde “korsan” davulcu krizinin yaşandığı ve çeşitli tartışmaların meydana geldiği Bornova’nın Atatürk Mahallesi’nde resmi olarak görev yapan Ramazan davulcuları, bu sene olası bir sıkıntıya karşı fotoğraflı duyuru ile önlem alma yolunu seçti. Belirlenen görev alanı alanları içerisindeki sokaklarda kapı kapı gezerek duyurular yapan “Resmi görevli” davulcular, mahalle genelinde işi sıkı tutarak bayram gelmeden önce sıkı önlemler aldı.  

MAHALLE HALKI SAHİP ÇIKTI
Bastırdıkları afişleri semt genelindeki sokaklara ve evlerin duvarlarına asan Ramazan gönüllüleri, vatandaşlara kapılarına gelen ve kendilerini davulcu olarak tanıtan diğer kimselere ücret ödememeleri yönünde uyarıda bulunurken, kendilerini de doğrudan fotoğrafları ve telefon numaraları ile halka tanıtma yolunu seçti. “Nerede kaldı o eski Ramazan’lar'” ve “Bu devirde Ramazan davulcusu mu kaldı'” diyen mahalle sakinleri ise, mahalle davulcularının yüzyıllardır devam eden geleneksel değerlere ve dededen kalma dini adetlerine sahip çıkmasını takdir ettiklerini belirterek, “Mahallemizde korsan davulcu istemiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası