Ege Postası
Geri

Sait, İzmir’i temsil edecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılacağı Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik kurultayı 15-18 Ekim tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek. Kurultaya danışman sıfatıyla davet edilen Milletvekili Rifat Sait, organizasyonda İzmir’i temsil edecek.
Sait, İzmir’i temsil edecek
Haberler / Yerel Politika
13 Ekim 2012 Cumartesi 21:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın himayelerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik kurultayı 15-18 Ekim tarihlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımlarıyla Trabzon’da düzenlenecek. İzmir’in Belediye ve Şehircilik çalışmalarına güzel bir örnek teşkil edecek kurultaya İzmir Milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, danışman sıfatıyla davet edildi. Bu yıl 5.si düzenlenecek kurultaya dünyanın çeşitli ülkelerinden Mimar ve Mühendisler katılacaklar.

Bu yılki kurultayının Türkiye’de “Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı” adı ile “Kimlikli ve Kişilikli Şehirler” temalı ve Büyük Usta Mimar Sinan’nın ismine ithafen Uluslararası Proje Olimpiyatlarının yapılmasına karar verildi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayelerinde yapılacak olan bu Kurultaya; başta Türk Dünyası Cumhurbaşkanları olmak üzere, İpekyolu Üniversiteleri Birliği, Kaşgar’dan Endülüs’e Türk-İslam coğrafyasından mesleğinde saygın çok sayıda bilim insanının ve ülke temsilcilerinin katılımları bekleniyor.

Kurultay öncesi bir açıklama yapan İzmir Milletvekili Rifat Sait, “Böylesi önemli bir kurultaya danışman sıfatıyla davet edilmekten ve orada İzmir’i temsil etmekten büyük onur duyuyorum. İzmir’in kentsel dönüşümü ve örnek şehircilik konularında bizim için güzel bir tecrübe olacak.” Dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası