Ege Postası
Geri

Sarnıç’a iki yeni park

Gaziemir Belediyesi, Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Sarnıç’taki iki parka, Bulgaristan’daki Türklük hareketine öncülük etmiş olan iki önemli liderin ismini verdi. Parkları törenle açan Başkan Şenol: “Tarihte yer edinmiş değerlerimizi geleceğe taşıyoruz.”
Sarnıç’a iki yeni park
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2013 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Gaziemir Belediyesi, Balkan göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Sarnıç’ta yaptığı parklara Bulgaristan’daki Türklük hareketine öncülük etmiş liderlerin isimlerini verdi. Nuri Turgut Adalı ve Ömer Osman Erendoruk’un isimlerinin verildiği parklar törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bölgede yaşayan halkın, öğretmenlerin ve Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Sarnıç Şubesi yetkililerinin isteği üzerine parklara Nuri Turgut Adalı ve Ömer Osman Erendoruk’un isimlerini verdik. Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın kültürlerini özgürce yaşayabilmeleri için mücadele vermiş bu insanların gelecek nesiller tarafından tanınmasını amaçlıyoruz” dedi.  

Bulgaristan’da yaşayan Türklerin kültürlerini özgürce yaşayabilmeleri için mücadele vermiş ve dönemin Bulgaristan yönetimi tarafından baskı, şiddet ve sürgüne maruz kalmış Nuri Turgut Adalı’nın ismi Sarnıç Hürriyet Mahallesi 1066 Sokak’taki parka, Ömer Osman Erendoruk ismi ise 1101 Sokak’taki parka verildi.

Göçmen derneklerinden üst düzey katılım

Sarnıç’ta yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışlara göçmen derneklerinin temsilcileri de katıldı. Törenlere CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, Batı Trakya Türkleri Derneği İzmir Şube Başkanı Aydın Özen, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Ege Bölge Sorumlusu İsmail Vatansever, Balkan Göçmenleri Derneği Sarnıç Şube Başkanı Ferdi Dereli katıldı.

Ömer Osman Erendoruk Kimdir'

Ömer Osman Erendoruk 1934 yılında Kırcali’nin Koşukavak kasabasının Karakuz Köyü doğumludur. 1955'ten 1980'e kadar Türkçe öğretmenliği yaptı. Bulgaristanda Türklere yapılan baskı ve zulme kalemiyle karşılık verdi. Türkçe yazdığı roman, piyes, şiirleri polisin eline geçince hapse girmek zorunda kalan Erendoruk, 1989 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası