Ege Postası
Geri

Yıldız, CHP’li kadınlarla bir araya geldi

“Güçlü Özgür Kadın, Güçlü Özgür Toplum” diyen CHP Karabağlar Belediye Başkan A. Adayı Ecz Ali İhsan Yıldız, İlçe Kadın Kolları’nın daveti üzerine Aydın Erten Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Ali İhsan Yıldız ve eşi Leyla Yıldız çiftini ayakta alkışlayarak karşılayan CHP’li kadınlar, bu buluşmadan çok memnun kaldıklarını belirtiler.
Yıldız, CHP’li kadınlarla bir araya geldi
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2013 Salı 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yıldız çifti buluşmaya ellerinde karanfil ve kadınlar için hazırladığı projenin de yazılı olduğu Haziran Direnişi’nin simgesi haline gelen fotoğrafın yer aldığı kitap ayraçları ile geldiler. Yıldız’ın dağıttığı kitap ayraçları kadınlardan büyük beğeni topladı.
Her fırsatta kadınlarla bir araya gelerek projelerini anlatan Yıldız, CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak en önemli gücün kadınlar olduğunu belirtiyor. Ve bu söylemiyle kadınlardan büyük destek topluyor.

“KADIN, BİR ÖNCEKİ GÜNE GÖRE DAHA FAZLA SÖZ SÖYLÜYOR”

Yıldız, sözlerine şöyle başladı 16. Olağanüstü Kurultay’da kabul edilen yeni tüzüğe göre, kadın kotasının yüzde 25’ten yüzde 33’e çıkarıldığı belirtilerek: “ben inanıyorum öyle günler gelecek ki, yüzde 33’lük kota bir gün biz erkeklere uygulanacak. Çünkü kadının toplumsal hayattaki rolü her geçen gün siz devrimci kadınlarla yükseliyor. Sosyal, ekonomik ve politik alanda kadın, bir önceki güne göre daha fazla söz söylüyor. İşte Haziran Direnişinde gördük, en ön saflarda hep kadınlar vardı, Bunu bütün dünya gördü” dedi.
Yerel yönetimlerin kadın sorunlarına dikkatle eğilmeleri gerektiğini belirterek; “Çözüm konusunda bütün imkanlarıyla kadının yanında yer almalılar” dedi.

KADIN DAYANIŞMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AÇILACAK

Adalığının kesinleşmesi ve belediye başkanı olması durumunda ilk olarak Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Dayanışma Şube Müdürlüğü açılması için çalışma başlatacağını belirten Yıldız: “Kadın Dayanışma Şube Müdürlüğü, kadının sosyal, ekonomik ve politik alanda kendini var edebilmesi için projeler üretmeli, bu projeleri ilçe kadınları ile hayata geçirmelidir. Her türden fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete mağruz kalan ya da kalma riski taşıyan, terk edilmiş ve ekonomik yoksunluğa düşmüş kadınların gönül rahatlığıyla başvuracağı Kadın Sığınma Evleri açmalıdır. Buralarda kadının psiko-sosyal ve ekonomik sorunları çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

“SİZ KADINLARIN SÖYLEYECEĞİ ÇOK ŞEY OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Yıldız, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “İlçemizin somut sorunlarına gelirsek, hakikaten siz kadınların söyleyeceği çok şey olduğunu biliyorum. Ben yaklaşık 25 yıldır Karabağlar’da eczacılık yapıyor ve bu güzel ilçemizde yaşıyorum. Yani bahsedeceğiniz sorunlarla ben de hemen her gün karşılaşıyor ve yaşıyorum. Bir eczacı olarak günün on iki saati halkla birebir görüşüyor birçok sorununu dinliyorum. Ve inanın Karabağlar için çok şey biriktirdim. Şimdi bu onurlu göreve gelmek ve sizin desteklerinizle Karabağlar’a hizmet etmek istiyorum” dedi.

CHP’li kadınların ilçeye dair sorunları tek tek dinleyen Yıldız not alarak bazı sorunların hızlıca çözülebileceğini, belediyenin ilgili birimleri ile irtibata geçerek çözümü konusunda yardımcı olacağını belirtti.
Yıldız CHP’li kadınlardan büyük ilgi gördü. Birçok olumlu tepki ile karşılaşan Yıldız’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
CHP Karabağlar Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener, Yıldız çiftinin kadınlarla buluşmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek başarılar diledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası