Ege Postası
Geri

Şengül: "Mağdur olursanız gelin yakama yapışın"

AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyon Üyesi Aydın Şengül geçtiğimiz hafta ‘Riskli Alan’ ilan edilen Narlıdere ilçesindeki Atatürk, 2. İnönü, Çatalkaya ve Narlı mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi. Bir gün önce kulağından ameliyat olduğunu ve istirahat etmesi gerekirken hasta yatağından kalkarak toplantıya katıldığını belirten Şengül, “riskli alan için bakanlığa müracaat etti belediye…. Bakanlar Kurulu’ndan onaylandı.Tek başına ne bakanlık ne de belediye yapacak. Hiç tedirgin olmayın. Çalışmalar süresinde hep bilgilenileceksiniz. Dönüşüm bittiğinde yüzde yüz mutlu olacaksınız. Mağdur olursanız gelin yakama yapışın” dedi.
Şengül:
Haberler / Yerel Politika
6 Temmuz 2013 Cumartesi 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyon Üyesi Aydın Şengül Narlıdere’de kentsel dönüşüm brifingi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Narlıdere Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl önce hazırlayarak Ankara’ya onaya gönderdiği Atatürk, 2. İnönü, Çatalkaya ve Narlı Mahallelerini kapsayan 43 hektarlık kentsel dönüşüm bölgesini ‘Riskli Alan’ ilan etmesinin ardından Şengül soluğu Narlıdere’de aldı.Narlıdere Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar da katıldı.

HASTA YATAĞINDAN KALKTI GELDİ!

Bir gün önce kulağından ameliyat olduğunu ve istirahat etmesi gerekirken hasta yatağından kalkarak toplantıya katıldığını belirten Şengül, “Kentsel dönüşüm siyasete mal edilmemeli. Bu olay hassas…Konut ve mülkiyet hakkı kutsaldır. Oy veren de oy vermeyende olabilir aranızda…. Biz İzmir’in milletvekiliyiz. Rica ediyorum sizden…Herkes endişeli korkuyor…Mahallelerde dönen dedikodulara inanılıyor. Eklene eklene kar topu gibi oluyor herkes inanıyor sonra. Hiç tedirgin olmayın. Çalışmalar süresinde hep bilgilenileceksiniz. Dönüşüm bittiğinde yüzde yüz mutlu olacaksınız. Mağdur olursanız gelin yakama yapışın” dedi.



15 GÜN İÇİNDE NETLEŞİR

Narlıdere’de Bakanlık ve belediyenin el ele çalışacağını ifade eden Şengül, “Devlet olarak kimsenin yerini zorla ‘riskli alan’ ilan etmedik. Narlıdere’de uzun yıllardır dönüşüm yapıldı ancak bu mahalleler arada kaldı. Geçmişte belediye başkanı bir çalışma yaptı. Bazıları olmadı gecikti kaldı. Yeni yasa çıktı. Bu yasaya istinaden ‘riskli alan ‘ için bakanlığa müracaat etti belediye…. Bakanlar Kurulu’ndan onaylandı. İşbirliği içinde yürütüyoruz. Tek başına ne bakanlık ne de belediye yapacak. Belediye yetkiyi istedi. Plan çalışmalarını yapıp inşaat sürecini başlatma niyetinde. Bakanlık bunu değerlendiriyor. 15 gün içinde netleşir” ifadelerini kullandı.

“ÖYLE BİR PLANLAMA YAPALIM Kİ”

Yapılacak çalışma hakkında bilgiler vermeye devam eden Şengül şöyle devam etti, “Önce buranın birebir tespitleri yapılacak. Kimin ne kadar binası var gibi…Buraya öyle bir planlama yapalım ki vatandaş kendi iradesiyle de müteahhitle anlaşabilsin. Hazine olan yerler var. Mülkiyeti tapusu olmayan vatandaşlarımız var. Kiracı olanlar var. Bunlarda süreç içinde çözülecek. Ne olacak halimiz diye endişelenmeyin. Rahat olun. Vatandaşı mağdur etmeyecek bir imar verilip çalışmalar 2014’ün başı itibariyle inşaat aşamasına geçilir”

“YASADAN FAYDALANACAKSINIZ”

6306 sayılı yasanın faydalarından vatandaşın yararlanacağını belirten Şengül, “ Devlet afet riski alan olduğu için 10 yıl 20 yılda ödenecek kredi verebilecek. Yüzde 4’ü de bakanlık sizin adınıza ödeyecek. Bir çok alım satım harcından da muhaf olacaksınız. Planlama bitti anlaşma yapıldı yıkılma ve yapım aşamasında başka bir yere gittiğinizde kira yardımı yapacak bakanlık. Bu da hibe olacak. Bedelsiz olacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası