Ege Postası
Geri

Şevket Kazan 80 yaşında Türkiye turunda

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın danışmanı Şevket Kazan, yerel seçim öncesi çalışma yöntemini belirlemek için Türkiye turuna çıktığını belirterek, Şırnak’ta boş meydana bir saat konuştuğunu söyledi. Kazan, “Şırnak’ta boş meydana konuşan kardeşlerinizden biriyim. Kaç kişi boş meydana konuşmuş. Bu millet üzülmesin, ülke ABD’nin uydusu olmasın, Obama’ya esir olmasın diye çalışıyoruz” dedi.
Şevket Kazan 80 yaşında Türkiye turunda
Haberler / Yerel Politika
20 Eylül 2013 Cuma 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- SP Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, yerel seçimde uygulanacak çalışma yönetimini belirlemek için geldiği İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Kazan, Hükümetin dış politikada sağduyulu ve basiretli bir politika izlemediğini öne sürerek, Suriye ile yaşanan krizde Türkiye’nin tarihi tecrübesine uygun sağduyulu adımlar atılması gerektiğini savundu. Küresel güçlerin, İslam ülkelerini birbirine düşürmek istediğini öne süren Kazan, “AKP iktidarı, Ortadoğu’da gelişen süreci iyi okuyamadı. Komşularıyla sıcak ilişkiler içinde olamadı. Sağduyu yerine yangına körükle gitti. İran’la soğuk, İslam coğrafyası ile soğuk hele hele Kuzey Afrika’daki devletlerin iktidarlarının devrilmesinde AKP’nin yaptıkları vicdanları yaralamıştır. Libya’nın Kaddafi’si bizim en büyük yardımcımızdı. Ama Kaddafi’ye karşı batı devletlerinin yürüttüğü hunlarca politikalar ve bunlara AKP iktidarının destek vermesi utanç vesilesi olmuştur” dedi.

“PARLAMENTO UYUYOR”

SP’li Kazan, Türkiye’nin ABD’nin stratejik ortağı olmasına anlam veremediğini belirterek, “ABD’nin Türkiye üzerindeki hedeflerini bilmeden kendi kuyumuzu kendimiz kazarcasına dış politika takip etmemiz ne kadar acıklıdır. ABD için Türkiye’nin stratejik ortağı deniyor. Lozan Antlaşması’nın hudutlarını tanımayan bir ABD nasıl stratejik ortak sayılı? Hangi vicdan hangi izan buna razı olu? Washington lobisi şu andaki Başbakan’ın başbakanlık yolunu açan lobidir. ABD’den medet ummak celladından merhamet beklemektir. Türkiye’nin her yerinde NATO’nun 30 adet tesisi var. Türkiye’nin her yerini ABD işgal etmiş. İçimizden vurulma tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz noktada bu gerçeği kim söyleyece? Parlamento uyuyor. Kuzey Afrika, Mısır ve Suriye patladı. Şimdi sıra Türkiye’de. Vaatedilmiş topraklar Nil ve Fırat topraklarıdır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KURTULUŞ REÇETESİYİZ”

SP Genel Başkan Danışmanı Kazan, “Türkiye’yi geziyorum. Şırnak’ta boş meydana konuşan kardeşlerinizden biriyim. Kaç kişi boş meydana konuşmuş. Bu millet üzülmesin, ülke ABD’nin uydusu olmasın, Obama’ya esir olmasın diye çalışıyoruz. Çalışa çalışa ömrümüz bitti işte. Biz herhangi bir siyasi parti değiliz, Türkiye’nin kurtuluş reçetesiyiz” dedi.

“BU YAŞTAN SONRA ADAY OLUNUR MU'”

Kazan, 1989 yılında olduğu gibi yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağını soran basın mensuplarına 80 yaşında olduğunu hatırlatarak, “Bu yaştan sonra aday olunur m? Biz en iyisinin olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Erbakan Hocamızın dediği gibi, inanç tekeden süt çıkartır” dedi.
(Elif DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası