Ege Postası
Geri

Silah bırakmadan olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı yaptı. Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil'' dedi.
Silah bırakmadan olmaz
Haberler / Politika
3 Şubat 2013 Pazar 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı yaptı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Burada hedeflerle gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir. Bu hedefleri ta başından beri açıkladım, açıklıyorum. Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil. Bu kararlılığımız devam edecektir. Siyasi temsilcileri, siyasi uzantılarıyla da  müzakerelerimizi hep yapabileceğimizi söyledim'' dedi.

''Teröristlerin ülkemizi terk etmeleri halinde, güvenlik içinde ülkemizi terk etmelerine imkan hazırlarız. Yeterki ülkemizin refahına, huzuruna adım atalım. Bölgedeki suküneti sağlamış olalım'' diyen Erdoğan, güvenlik güçlerinin hiçbir zaman operasyon meraklısı olmadığını söyledi.

İmrali'ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruları da cevaplayan Erdoğan, şu an bu konuda verilmiş bir karar olmadığı söyledi. İkinci ziyarete ilişkin izni ve gidecek heyette kimlerin olabileceğinin tespitini Adalet Bakanı'nın yapacağını belirten Erdoğan, ''Şahsıma sunacağı tekliften sonra takvimi belirleriz. Bu hafta içinde olacak diye kesin bir birşey söz konusu değil'' diye konuştu.

İsrail'in Suriye saldırısını yorumlayan Erdoğan, "Şımarık oğlan gibi yetişen İsrail'den her an herşey beklenir. İsrail devlet terörü estiren bir anlayışa sahip" ifadelerini kullandı. (Gazteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası