Ege Postası
Geri

Şubat dizisinin tayfası Anadolu Festivali’nde

ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ne Şubat dizisinin oyuncuları Nadir Sarıbacak ve Asil Büyüközçelik de katıldı.Şubat dizisinde ‘Duble’ rolünde oynayan Sarıbacak, kendisini memleketinde gibi...
Şubat dizisinin tayfası Anadolu Festivali’nde
Haberler / Dünya
19 Mayıs 2013 Pazar 00:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ne Şubat dizisinin oyuncuları Nadir Sarıbacak ve Asil Büyüközçelik de katıldı.

Şubat dizisinde ‘Duble’ rolünde oynayan Sarıbacak, kendisini memleketinde gibi hissettiğini söyledi. Ermeni ve Türklerle burada kaynaştıklarını söyledi. ‘Baytar’ rolündeki Asil Büyüközçelik ise tarihle iç içe oluşturulmuş konsepti çok beğendiğini ifade etti Tiyatrocu Mete Horozoğlu da “Dekorlar ve kostümler muhteşem. Muazzam, çok güzel, eğlenceli.” Değerlendirmesinde bulundu.

Festivalin ilk iki gününde hafta içi olmasına rağmen öğrenci ağırlıklı 10 binin üzerinde Amerikalının gezdiği etkinliğe Cumartesi ve Pazar günleri 50 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Türkiye’yi ve Anadolu’u temsilen seçilen şehirlerin, öne çıkan tarihi dokularının üç boyutlu yapıları, festivalin en çok ilgi çeken özelliği. Kızkulesi, Zeugma müzesi, Mardin’in taşevleri, Akdamar kilisesi veya Topkapı sarayının adeta gerçeğini geziyor hissi veren bu özellik sayesinde 60 dönümlük alan üzerinde küçük bir Türkiye turu yapmak mümkün.

Festivali değerlendiren Ermeni Patrikhanesi Yetkilisi Episkopos Sahak Maşalyan, “Herkes geliyor ve Anadolu’nun zengin kültürünü ve insan mozaiğini tanıyorlar. Bu, elbette Türkiyeli olarak bize gurur veriyor.” dedi.

Guiness Rekorlar Kitabına giren, dünyanın en uzun boylu adamı Mardinli Sultan Kösen, festivalin ilk gününde en dikkat çeken ayrıntılardan biriydi. Neşeli tavırlarıyla herkesin sempatisini kazanan Kösen, her isteyenle tek tek fotoğraf çektirdi.

Festivale daha önceki yıllarda katılan İstanbul, Konya, Mardin, Van’ın yanı sıra bu yıl Gaziantep, İzmir, Trabzon, Erzurum, Ankara, Siirt, Kapadokya, Eskişehir de eklenerek, kültürel varlıklarımızın sunumu daha da genişledi.

Festivale büyük önem veren ve kalabalık bir kadro ile katılan Gaziantep için ünlü Zeugma inşaaedildi. Festivalde özel kebapçılarıyla şehrin damak tadını Los Angeles'a taşıyan Gaziantep, fıstık ve baklavası ile de katılımcılara unutulmaz lezzetlerini tattırıyor.

Sümela Manastırı ile Trabzon, Çifte Minareli Medrese ile Erzurum, Kapadokya, tarihi evleri ile Eskişehir ziyaretçilerin bir hayli dikkatini çekiyor.

Özel üretim kostümleriyle, Anadolu'da yaşamış on altı medeniyetin tarihi takları altında gelen misafirleri karşılayan dublörler ise adeta bir zaman tüneli havası oluşturmuş durumda.

Günde 3 kez alandan geçerek Topkapı Sarayı'nda kısa gösteri yapan Mehter takımı da en çok ilgiyi toplayan ayrıntılardan. Konya sahnesinde dönüşünü gerçekleştiren Semazenler ise sufizme büyük ilgi duyan Amerikalılar için iyi bir seyir zevki oluşturuyor.

Kapalı çarşı dükkanları örnek alınarak estetik bir şekilde üretilen stantlarda 99 çeşit Türk Yemeği’ni tatma fırsatı bulan Amerikalılar, sonrasında otantik mekanlarda Türk kahvesi içip, künefe ve Maraş dondurmasının tadına bakabiliyorlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası