Ege Postası
Geri

Suriye'den Irak'a bir haftada 40 bin kişi sığındı

Suriye'deki durumun kötüleşmesi üzerine Kuzey Irak'a son bir haftada sığınan mültecilerin sayısı 40 bini aştı. Domiz kampının kapasitesinin dolması sebebiyle mülteciler yeni inşa edilen Kawargost kampına yönlendiriliyor.Haseke vilayetinden...
Suriye'den Irak'a bir haftada 40 bin kişi sığındı
Haberler / Dünya
24 Ağustos 2013 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'deki durumun kötüleşmesi üzerine Kuzey Irak'a son bir haftada sığınan mültecilerin sayısı 40 bini aştı. Domiz kampının kapasitesinin dolması sebebiyle mülteciler yeni inşa edilen Kawargost kampına yönlendiriliyor.

Haseke vilayetinden gelen 70 yaşındaki Ali Ömer, aç ve hastayken BM sayesinde gıda ve tedavi imkanı bulduğunu ifade etti. BM yetkilisi Claire Bourgeois ise sığınma talep eden herkese kapıların açık olması gerektiğini dile getirdi.

Kawargost'ta şu anda 15 bine yakın sığınmacı bulunuyor. Dünya Gıda Örgütü tarafından her aileye un, pirinç, sıvı yağ, mercimek, tuz, şeker ve makarnada oluşan paketler dağıtılıyor. Son sığınanlarla birlikte Irak'a gelen Suriyelilerin sayısı 200 bine yaklaştı. Sınırda da 100 bin civarında insanın Kuzey Irak'a gelmek için beklediği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası