Ege Postası
Geri

Suriye televizyonu el Bayda katlimanı canlı verdi

Suriye'de Esed'e bağlı silahlı güçlerin, Tartus'un el Bayda kasabasına yönelik gerçekleştirdiği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam operasyonu görüntüleri, devlet kanalı Sama televizyonu tarafından canlı verildi. Kasabaya...
Suriye televizyonu el Bayda katlimanı canlı verdi
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2013 Cumartesi 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de Esed'e bağlı silahlı güçlerin, Tartus'un el Bayda kasabasına yönelik gerçekleştirdiği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam operasyonu görüntüleri, devlet kanalı Sama televizyonu tarafından canlı verildi. Kasabaya hakim bir tepeye çıkan muhabir, operasyonu dakika dakika izleyicilere aktardı.

Görüntülerde haberi canlı veren muhabir, ordu ile “terörist” olarak nitelendirdiği muhalifler arasında çatışmaların olduğunu öne sürerek, silahlı muhaliflerin ağaçların arasında saklandığını iddia ediyor. Çatışmaların olduğunu anlatan muhabirin, o esnada açık bir alanda operasyonu canlı bir şekilde anlatması ise dikkat çekiyor.

Muhabir, sunumunda askerlerin bir kısmının beldeyi kuşattığını, diğerlerinin ise evlerde arama yaparak operasyona devam ettiklerini anlatıyor. Operasyona katılan milisler ise muhabirin uzattığı mikrofona morallerinin yüksek olduğunu, bir gün içinde çok rahat bir şekilde el Bayda’yı temizleyeceklerini söylüyor.

İlk görüntülerde köy meydanında duran kamyonetin yanında hiç bir ceset görünmezken, bir sonraki fotoğrafta ise aynı kamyonetin yanında çok sayıda ceset olduğu görülüyor.
Yüzlerce asker ve Şebbiha milisinin girdiği görülen el Bayda’da yer yer kurşun sesleri işitilirken, bazı evlerden ise dumanların yükseldiği göze çarpıyor.

Bu arada Suriye resmi televizyon ise el Beyda'da ordunun gerçekleştirdiği operasyonda çok sayıda kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde ise köyde kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce kişinin infaz edildiği görüntülere yansıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası