Ege Postası
Geri

Tugay'dan memur sendikasına sert eleştiri: Bu iş siyasallaştı!

İzBB Başkanı Tugay, sosyal denge tazminatı sözleşmesinin yasal sınırın üzerinden yatırılmasını bir grup sendikacının istediğini belirterek, "İzmir dışında yasal sınırın üzerine çıkan yok" dedi.
Tugay'dan memur sendikasına sert eleştiri: Bu iş siyasallaştı!
Haberler / Yerel Politika
7 Temmuz 2024 Pazar 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, memur eylemleriyle ilgili konuştu. "Ben ne kadar verebiliyorsak vermeye hazırım. Verebiliyorsak derken kastım maddi miktar değil" diyen Tugay, "Yasanın bize koyduğu bir sınır var. O sınırı aşamıyoruz. Yani burada benim seçeneğim yok. Yasanın bize tanıdığı şu kadar parayı verebilirsiniz dediği miktarın en zirvesinden zaten vermeye hazırız. Bunu teklif ediyoruz. Ama diyorlar ki ‘Hayır yasayı boş verin. Yasanın üzerine çıkın. Yani dinlemeyin yasayı. Kanunu uygulamayın’ diyorlar bize. Maalesef geçmiş dönemde bu olay yasanın dışına çıkmış. Şimdi oradan kapı açılınca arkadaşlar diyorlar ki ‘Aynı şekilde devam edin.’ Ve bunu diyen de bir grup sendikacı aslında. Çünkü memurlarımızın çoğunun bunun anladığına eminim" dedi.

İZMİR DIŞINDA YASAL SINIRIN ÜZERİNE ÇIKAN YOK!

Tugay, şunları söyledi:

"Zaten öyle bir durumla karşı karşıyayız ki; memurlara sosyal dengi tazminatı hakkını tanıyan, yasayı uygulayan çok az kurum var. Çoğu yer hiç vermiyor zaten, sıfır. Memurlar sadece çıplak maaşını alıyor. Sosyal denge tazminatı almıyor. Hiçbir okulda hiçbir öğretmen almıyor. Hiçbir hastanede hiçbir hemşire, doktor, sağlık personeli almıyor. Hiçbir emniyet görevlisi almıyor. Hiçbir devlet görevlisi almıyor. Aklınıza gelecek bütün devlet kurumlarının hiçbirinde hiçbiri almıyor? Çünkü kimse vermek zorunda değil. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin genellikle bir kısmında verilen bir şey. Ama onlarda da İzmir dışında yasal sınırın üzerine çıkan yok. İzmir'de var bu durum. Yani sendika diyor ki ‘Bu affediliyor, bir şey olmaz’ ama ya bir şey olursa? Kim bunu karşılayacak? Çünkü toplamda yüz milyonlarca lira paradan bahsediyoruz yıllık ve Sayıştay'ın çok sert eleştirisi var. Soruşturma açacağız belediye başkanı hakkında diye son denetimde yazmış. 

KENDİMİ MAHKEMEDE BULACAĞIM

Buna rağmen durmazsak eğer kaçınılmaz bir şekilde ben kendimi mahkemede yargıcın önünde bulacağım. O yüzden yapamıyoruz. Yoksa para değil konu. Memur maaşı zammını yüzde 20’ye yakın bir rakam olarak belirlediler. Bu kesinlikle yetersiz. Keşke sendika bizim sosyal denge tazminatıyla uğraşacağına bu memur zammıyla ilgili itiraz etse. Ben duymadım daha şu ana kadar tek bir kelime. Bunu kader gibi kabul ediyorlar. Bize herhalde itiraz etmesi kolay geliyor. Sosyal denge tazminatına yoğunlaşıyorlar. 

BU İŞ SİYASALLAŞTI

‘Bu enflasyon ortamında bu rakam gerçek rakam değil’ demiyor kimse. Bu parayı da belediye verecek bu arada. Memur maaşı da belediyenin bütçesinden çıkıyor. Onu yüzde 20 yapacaklarına yüzde 40 yapsınlar. Zaten sosyal denge tazminatıyla ilgili bir ihtiyaç kalmaz. Ama bununla ilgili tek kelime etmiyor sendika. Bu da işin biraz siyasallaştığını gösteriyor. (Posta Gazetesi)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası