Ege Postası
Geri

Yabancı alıcı stantları boşalttı

İZFAŞ tarafından bu Yıl 37.ncisi düzenlenen Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı katılımcıların yüzlerini güldürdü. İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Manisa, Konya ve Trabzon'dan katılan 121 firma Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Filistin, İsrail ve Yunanistan'dan gelen alıcılarla ihraç bağlantıları yaptı.
Yabancı alıcı stantları boşalttı
Haberler / İzmir
14 Aralık 2014 Pazar 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Fuara ikinci kez katılan İzmirli ayakkabı üreteci JİLL Ayakkabı Firması ortaklarından Süleyman Dündar İran, Filistin ve Ürdünlü alıcılara iki günde 12 bin çift ayakkabı sattığını belirterek, "Fuara katılmanın nimetlerini fazlasıyla aldım. Hala görüşmeler sürüyor. Fuar bitmeden stantımı kapatıyorum. Bunlar ilk parti siparişler, arkası gelecek. Böyle giderse fabrikayı kapatacaklar onlara çalışacağız. Fuar dünyaya açılmamızı önümümüzü görmemizi sağladı. Arap ülkelerinden gelen alıcılar Osmanlı motifli ayakkabıları tercih ediyorlar. Siparişlerin büyük bölümünü bu modeller oluşturuyor" dedi.

Fuarda yüzü gülen firmaların biri de İzmir'de Julide markasıyla ayakkabı ve çanta üreten firmanın ortaklarından Akın Öztürk, "Işıkkent'teki fabrikamızda üretim yapıyoruz. Fuar bu yıl daha canlı katılımcı fazla. Mağazalarımızdan 12 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu fuarda İsrail ve Kosavalı müşteriler ürünlerimize büyük ilgi gösterdi.Yılda el yapımı 200 bin çift ayakkabı üretiyoruz. Artık yabancı alıcılar kalitesiz Çin ürünlerine rağbet göstermiyor. Bizden Türk malı ürünler istiyorlar. Türk markasının kalitesini artık dünya tanımaya başladı. Ürünlerimiz yurt içinde ve yurt dışında güvenle kullanılıyor. Biz de fuarda yüzü gülen üretici şirketlerdeniz. Satışlarımızda yüzde 40'lara varan bir artış oldu" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası