Ege Postası
Geri

Yalçın: Anlaşmaya varılan maddelerin kısım kısım kabul edilmesi asıl amaç değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda partisine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. MHP’nin anayasa değişikliği konusunda başından beri varılan mutabakata sadık kaldığını...
Yalçın: Anlaşmaya varılan maddelerin kısım kısım kabul edilmesi asıl amaç değil
Haberler / Politika
19 Temmuz 2013 Cuma 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda partisine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. MHP’nin anayasa değişikliği konusunda başından beri varılan mutabakata sadık kaldığını savunan Yalçın, Anayasa yazım çalışmaları tamamlanmadan üzerinde anlaşmaya varılan maddelerinin kısım kısım kabul edilmesinin de asıl amaç olmadığını ifade etti.

MHP’li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Başbakanı’nın MHP’nin siyasi varlığından endişelendiğini savundu. Yalçın, "Ele, dile ve gönüle sahip olunması gereken Ramazan ayında bile Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ve camiamızı çekiştirmekten kendini alıkoyamamaktadır. Başbakan Erdoğan, önceki günkü konuşmasında partimizin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Habertürk gazetesi önünde düzenlenen protesto eylemini, MHP’nin sokakları terörize etme gayreti içinde bulunduğu iddiasıyla yorumlamıştır. Buna karşılık, söz konusu gazetenin protestonun yapıldığı gün kamu vicdanını rahatsız edecek ve yanlı bir şekilde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli aleyhinde sekiz sütuna attığı tahrik edici ve aşağılayıcı manşetten tek kelime söz etmemiştir. Basın yoluyla kitleleri kışkırtan ve bir camianın onurunu hedef alan gazete manşetini kınamak varken, Başbakan’ın MHP’yi eleştirmesi, amacının üzüm yemek olmadığını göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞBAKAN CAMİAMIZIN DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMASINA TAHAMMÜL EDEMİYOR"

Başbakan’ın sözlerini, partisini karalamaya yönelik ciddi bir iftira olduğunu öne süren Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Ayrıca MHP’nin Habertürk önünde yaptığı eylem yasa dışı olmadığı gibi, bir terör eylemi de değildir. Galiba Başbakan Erdoğan’ın oruç başına vurmuştur. Kendisi, demokratik tepki ve meşru eylemlerle terörü birbirine karıştırmaktadır. Cizre’de, Lice’de özerk devletin provalarını yapan, kendi yasa dışı polisini faaliyete geçiren, adam kaçıran, yol kesen terör örgütü PKK’nın son günlerdeki eylemleri karşısında çıtını çıkarmayan Başbakan, camiamızın demokratik hakkını kullanmasına tahammül göstermemektedir. Buna düpedüz çifte standart denir. MHP’nin devlete ve insanımıza zarar verecek sokak hareketlerine bulaşmaması ve sağduyulu tutumu öteden beri kamuoyunda alkışlanırken, Sayın Başbakan’ın partimizi suçlaması çok hazindir. Kargaları bile güldürecek bu iddialara kim inanır'"

DARBECİ RUHTAN ARINDIRILMIŞ BİR ANAYASA

MHP’nin faaliyetlerini daima meşru zeminde ve yasalar çerçevesinde sürdürdüğünü savunan Yalçın, meşru ve yasal çerçevedeki eylemlerden faydalanmanın, bütün siyasi partilerin hakkı olduğunu hatırlattı. Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye veryansın ettiği hususlardan birinin de anayasa değişikliği meselesi olduğuna değinen Yalçın, MHP’nin anayasa değişikliği konusunda başından beri varılan mutabakata sadık kaldığını söyledi. Yalçın, ancak Anayasa Komisyonu çalışmalarının iktidar partisi tarafından manipüle edilmesini ve yönetilmesini, varılan konsensusa müdahale olarak gördüğünü dile getirdi. Anayasa Komisyonu’nun çalışmalarının kendi akışı içinde ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Yalçın, hükümetin buna müdahale etmemesini isteyerek, darbeci ruhtan arındırılmış bir anayasanın, özgür iradeyle yazılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Yalçın, Anayasa yazım çalışmaları tamamlanmadan üzerinde anlaşmaya varılan maddelerinin kısım kısım kabul edilmesinin de asıl amaç olmadığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası