Ege Postası
Geri

Narlıdere’de Fırat yola çıktı

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat yapılacak kongrelerde Türkiye’nin genel durumunu irdeledikten ve tüm mahalle temsilcileri parti büyükleriyle görüştükten sonra aday olmaya karar verdiğini açıkladı. Fırat resmi açıklamasını bugün saat 17.00’de yapacak. Narlıdere’de Fırat yola çıktı
Narlıdere’de Fırat yola çıktı
Haberler / Yerel Politika
24 Kasım 2017 Cuma 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat Narlıdere’de 10 Aralık'ta yapılacak ilçe başkanlığı kongresinde yeniden göreve talip olduğunu Egepostası’na açıkladı. Fırat Türkiye’nin 2019 sürecinde birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğunu belirterek bu birlik ve beraberliğin referandumda en çok Narlıdere’de yaşandığına dikkat çekti. Egepostası’na özel açıklamalardan bulunan Fırat, “Her ne kadar aktif olarak bu hizmeti 2 yıldan beri yürütsek de yeni dönem için tüm mahallelerimize, meclis üyelerimize gidip gelecekteki süreç ile ilgili tüm eleştirileri, bilgi birikimlerini aldıktan sonra adaylık olgunlaştı. Hepsinden destek aldıktan sonra adaylık açıklaması yapıyoruz” dedi. 

Yapılan Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin dokusuna uymadığını belirten Fırat “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi diye dünyada emsali görülmemiş bir sistemle karşı karşıyayız. Bu uygulama fiili olarak 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde başladı, 16 Nisan 2017 referandumunda anayasal olarak güvence altına alındı. Anayasa değişikliği Türk halkının dokusuna uymayan değişiklikler içeriyor. Anayasalar uzlaşmayla oluşturulur. Bu AKP’nin kendi içinde uzlaşmayla oluşturduğu bir anayasa” diye konuştu.

Yapılan değişikliklerle Türkiye’nin otokratik bir yönetim şekline büründüğünü ifade eden Başkan Fırat, “Bu değişiklikler ile ülke otokratik bir yönetime gidiyor. Yapılan anayasal değişiklikler 2019’da olası erken seçimle yürürlüğe girecek. 2 basit madde hariç geri kalan 16 madde oldukça sıkıntı yaratacak bir madde. Milletvekilliği sayısının artması ya da yaşın düşmesi önemli değil. Ama özellikle cumhurbaşkanının tek adam zihniyetiyle yönetecek olması, gerek gördüğü yerde OHAL ilan edebilmesi, tamamen özgürlük ve demokrasiyi zedeleyen bir sistem. Ülkeyi ve halkın parasını tek adam zihniyetiyle yönetmek, parlamentoyu kaldırmak ve cumhuriyeti kaldırmak, sistem değişikliği altında rejim değişikliği yapabilmek gibi birçok bizleri yaralayan maddeler içermekte” ifadelerini kullandı.

“EN YÜKSEK BİRLİK BİZDE SAĞLANDI”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçirilmesine engel olunması gerektiğini vurgulayan Fırat “Bu nedenle bu cumhurbaşkanlığı sistemi denilen rejim değişikliğinin hayata geçirilmemesi gerekir. Bildiğiniz üzere CHP Narlıdere İlçe örgütü olarak 16 Nisan referandumunda Türkiye’nin tüm coğrafi bölgeleri içinde en iyi dereceyi yapmış bulunmaktayız yüzde 85’lik bir oranla. Bunu yaparken yüreğimizde vatan, bayrak, Atatürk sevgisi, cumhuriyet değerlerine sahip çıkma duygusu, çocuklarının geleceğinden kaygı duyan toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, başta siyasi partiler, STK ve dernekler hep birlikte çalışarak önümüzdeki süreçte yaşanan kaygılara son vermek istiyoruz. Bizim bu dönemde de sadece biz ilçe başkanlığı değil, partimizin belediye başkanlığı değil, ilçe örgütümüz, başkanlarımız, gençlik kollarımız, sade üye dahil, elini taşın altına koymamak gibi bir lüksümüz yok. Bu nedenle 2 yıllık hizmetimiz süresince ilçe örgütümüzle cumhuriyete ve Atatürk’e duyarlı toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket ederek bu enerjiyi 2019 seçimlerine taşımak için yeniden aday olma ihtiyacı hissettik. Adaylık açıklamamızı 24 Kasım 2017 Cuma 17.30 da CHP Narlıdere ilçe örgütü binasında tüm halkımıza duyuracağız. Bu adaylığımızın Narlıdere halkına ülkemize yarar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“İL BAŞKANLIĞI TEK ADAYLI OLSUN”

CHP’de demokrasinin her kademede işletildiğini, birden çok adayın çıkmasının normal bir durum olduğunu söyleyen Fırat özellikle il başkanlığı sürecinde fikir birliğine ulaşılarak tek adaylı bir seçim yapılmasından yana olduğunu vurguladı. Fırat, “Diğer partilerde masa başında aday atanıyor. Bizde öyle bir şey söz konusu olmaz. İsteyen her üye CHP’nin bu tür kademelerine aday olabilir. Hakları da vardır. Ben bu süreçte özellikle bizim kongrelerimizden sonra yaşanacak il başkanlığı seçimine tek adayla gidilmesini temenni ediyorum. Bu yönde de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile birlikte belediye başkanlarımızın yaptığı toplantı bizi mutlu etmiştir. Demokrasi gereği çok adaylı yarışmak en güzeli. Ancak insanlara tercih sunmak en güzeli. CHP olarak biz ve Türkiye olarak yarış kültürünü özümseyemedik. Bir AB İskandinav ülkeleri gibi yarış sonrası bir araya gelip tek hedef için yarışmayı, mücadele etmeyi becermekte güçlük çekiyoruz. Olası çıkacak ikinci adaylarda da bölünmeler ve husumetler oluşuyor. Bu nedenle özellikle il başkanlığı seçiminde başta ilçe örgütleri 22 belediye başkanı ve 30 ilçe başkanı ile Aziz Başkanımızın gayreti ile tek adaylı gidilmesinde yarar görüyorum. İzmir Türkiye’nin lokomotifi. 80 ilin gözü İzmir’in hamlelerinde. O koltuklarda kimin oturacağından çok, o koltuklarda oturanların görevini yerine getirip getirmeyecekleri önemli. Tüm örgüte bunu anlatmak gerekli. 2019’da yerelde CHP’yi iktidara taşıyacak, genelde de toplumun tüm katmanlarıyla yüzde 50+1’i yakalayacak çalışmaları yapacak isimler olmasıdır. Tüm üyelerin de her zamankinden daha fazla bu çalışmalara katkı sağlamaları zorunlu hale gelmiştir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası