Ege Postası
Geri

Abisi için değil CHP için oy istiyor!

CHP İzmir’de belediye başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun partiden istifa edip DSP’den aday olması doğrultusunda seçimin kazanılmasına ‘riskli’ değerlendirmesi yapılan Urla’da CHP’ye sürpriz bir destek geldi. Selçuk Karaosmanoğlu’nun kardeşi Bekir Karaosmanoğlu, Urla’da esnaf ve kahve ziyaretleri yaparak abisi için değil CHP için oy istiyor. Abisine daha önceki bütün seçimlerde ailece destek verdiklerini söyleyen Bekir Karaosmanoğlu, “ Bu kez ona oy yok. Benim annemin ve ablamın oyu CHP’ye…Selçuk ailesinin ekmek parasıyla oynayan bir insan.Ailesine faydası yok ilçeye hiç olamaz" dedi.
Abisi için değil CHP için oy istiyor!
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Seçim sonucunun merakla beklendiği İzmir’de 30 Mart’a  sayılı günler kala partiler propaganda çalışmalarını sürdürüyor.İzmir’de  30’da 30 hedefiyle seçimlere girecek olan CHP’de ‘güvercin’ korkusu yaşanıyor. Adaylık sürecinde başkan adayı gösterilmeyenlerin büyük çoğunluğu DSP’nin yolunu tutmuştu. Özellikle Urla ve Konak’ta CHP’nin aday göstermediği mevcut başkanların DSP’den aday gösterilmesi parti içinde alarm verilmesine neden oldu. Urla ve Konak dışında, DSP’nin  CHP’nin küskünlerini aday gösterdiği Aliağa, Güzelbahçe, Bayraklı ve Dikili gibi ilçelerde  de CHP ‘oyları bölmeyin’ çağrısı yapıyor. Seçimin kazanılmasının ‘riskli’ olduğu değerlendirmesi yapılan ilçelerin başında gelen Urla’da CHP’ye sürpriz bir destek var. DSP’den aday olan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun kardeşi Bekir Karaosmanoğlu, kapı kapı dolaşarak abisi için değil CHP için oy istiyor.

OY ATACAKLAR İYİ DÜŞÜNSÜN!
Bugüne kadar girdiği bütün seçimlerde ailece Selçuk Karaosmanoğlu’na destek verdiklerini söyleyen kardeş Bekir Karaosmanoğlu 2014 yerel seçimleri için Urla’da esnaf ve kahve ziyaretleri yaparak CHP için oy istediğini söyledi.  Bekir Karaosmanoğlu, “Bir insanın bir yerde belediye başkanı seçilmesi önce ailesinin desteğiyle olur. Biz ona bütün seçimlerde bu desteği verdik.Ancak bu kez desteğimiz yok. Benim annem ve ablamla birlikte oyum CHP’ye…Selçuk ailesinin ekmek parasıyla oynayan bir insan. Ailesine faydası olmayan bir insanın ilçesine ne yararı olur. Oy atacaklar iyi düşünsün. CHP geleneklerine bağlı aile ilişkilerine önem veren bir parti…Selçuk’un seçim otobüsünde Şenay’ın ‘sev kardeşim’ şarkısı çalıyor.Bu ne çelişki.  Selçuk’a tabi olursanız emrinde olursanız sizden iyisi yok. Bir gün yan bakın sizi defterden siler. Vefa duygusu yok. Böyle bir insandan Urla’ya fayda olmaz. Kısır düşüncelere sahip biri” dedi.


AMACI BAŞKA!

Abisi Selçuk Karaosmanoğlu’nun ‘CHP beni aday göstermedi, gelecek arkadaşa başarılar dilerim’ deyip kahraman olmak yerine DSPye giderek yanlış yaptığını söyleyen Bekir Karaosmanoğlu, “  Kafasında plan yapar. Herkes uymak zorundadır. Planlarından bir sapma olduğunda kısa devre yapar. Hep planında gideceksiniz. Sizle koyun sürüsü olacaksınız, o çoban. Sizi yönlendirecek. Urla’yı, düşündüğü için DSP’ye gitmedi. ‘Siz beni CHP’den attınız, ben partiler üstü bir adamım. Ya seçimi ben alacağım ya da kaybettireceğim CHP’ye…’ mantığında” iddiasında bulundu.

UYAR İLE ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR!
CHP’nin Urla Belediye Başkan adayı Sibel Uyar ile abisi Selçuk Karaosmanoğlu arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden Bekir Karaosmanoğlu, “ Sibel Hanım paylaşımcı… Selçuk ‘ben bilirim ben yaparım’ anlayışında.Sibel Hanım ‘Urla’yı Urlalılarla yöneteceğiz’ diyor.Kararlı bir insan. Ekibi güzel” dedi. 

MAHKEMELİK OLDULAR
Abisinin ailesinin ekmek parasıyla oynadığını öne süren Bekir Karaosmanoğlu, aileye ait benzin istasyonu nedeniyle yaşanan mahkemelik süreci şöyle anlattı, “ Ailemize ait benzin istasyonu vardı. 99’yılında OPET’e 12 yıllığına intifa hakkı verildi. İşletmeciliğini de 12 yıl boyunca abim yaptı. 2010 senesinde intifa sona erdi. Fakat abim istasyondan çıkmadı. Bize hiçbir kira ödemeksizin işgali 3 yıl sürdürdü. Biz de dava açtık. Davayı Yargıtay’da kazandık. 2013 Ağustosu’nda istasyonu icra yoluyla aldık. Bizimle uğraşmaya başladı. Belediye başkanı olma sıfatını bizim aleyhimize kullanmaya devam etti. 15 yıl boyunca kullandığı bina bize geçince ‘kaçak’ saydı. Yıkım kararı verdi. Tehditlerini bize karşı sürdürmekte”

GENEL MERKEZE GİTTİ!
Adayların belli olmasından önce abisinin ailesine yönelik yaptıklarını belgelerle CHP Genel Merkez’ine götürdüğünü söyleyen Bekir Karaosmanoğlu, “ Ailesinin ekmek parasıyla oynayan bir insanın insani  yönünü düşündürmek  için Genel Merkez’e gittim. Kendi ailesine yaptıklarını Genel Merkez’de dile getirdim. Süheyl Batum’a da mektup yazarak her şeyi anlattım. CHP’de herkes şoke oldu anlattıklarım karşısında” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası