Ege Postası
Geri

​İlknur Denizli Kırım Türklerine destek verdi

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Kırım’da yaşanan olaylarda Kırım Türklerine destek verdiğini dile getiren Denizli, “Kırım Türklerinin verdiği mücadelelerinde tüm gücümle onların yanındayım” dedi.
​İlknur Denizli Kırım Türklerine destek verdi
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ziyaretinde sürpriz ile karşılaştı. Yörenin kıyafetlerini giymiş Kırımlı Türklerin karşıladığı Denizli, onların sorunlarını dinledi ve topraklarında verdikleri mücadelede tam destek sözü verdi. Denizli daha sonra dernek tarafından kendisi için hazırlanmış, Kırımlı Türklerinin geleneksel yemeği, etli sorpa çorbası ve kavurma böreğinin tadına da baktı.

KIRIMLI KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ
Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Denizli, Kırım’ın sadece Kırımlı kardeşlerimizin vatanı olmadığını ve Karadeniz’in karşı kıyısında komşumuz olduğunu söyledi. Bu bölgede bir ‘oldu bitti’ anlayışının kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Denizli, “Kırım topraklarının Rusya’nın bir parçası haline getirmek için yapılanlara sonuna kadar direnmeliyiz. Bugün güçlünün ve zalimin hukuku ile yönetilen bir dünya var. Mazlum haklar uluslararası müesses nizamın emperyalist paylaşımını seyrediyor.  Büyük devletlerin paylaşım hukukunun acı sonuçlarını, Kırım Tatarları 18 Mayıs 1944’teki acı sürgünden çok iyi biliyor. Stalin’in bir gecede yarım milyon Kırım Türkü'nü sürgüne göndermesini ve sürgün sırasında Kırımlı kardeşlerimizin yarısının hayatlarını kaybetmesini nasıl unutabiliriz. Unutmadığımız gibi bütün yaşananları unutturmak isteyenlere inat hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu gün, bir soykırım olan 1944 sürgünün yarattığı demografik yapıyı kullanarak yapılmış referandumu ve oradan çıkacak sonucu kabul etmiyoruz. Bu sonucun demokratik bir şeymiş gibi önümüze konulmasına da müsaade etmiyoruz.” diye konuştu.

GEÇMİŞTE NE YAPILDIYSA YİNE YAPILACAK
Kırım Tatarlarının vatan mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine düşen görevi geçmişte yaptığını hatırlatan Denizli, Kırımlı vatandaşlara Türkiye olarak bugünde yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti. Denizli, “Kırımlı kardeşlerimize destek olmak için yapılması gereken ne varsa hükümetimiz yapmaktadır.  Kırımlı kardeşlerimizin desteği ile bu mücadeleyi uluslararası arenada savunmaya devam edeceğiz. Kırım Tatarlarının birbirine sıkı sıkıya bağlı ilişkileri ve kardeşlik hukuklarını gittikleri her yere de beraberlerinde götürmelerini ve yaşatmalarını hayranlıkla izliyorum. Kendilerinikutluyorum ‘Kırım Vatan’ mücadelesinde yılgınlığa düşmeden sürdürdükleri onurlu mücadeleye destek olmalıyız” dedi.

STK’LARA DESTEK OLACAĞIM
Sivil Toplum örgütlerini demokrasinin olmazsa olmazı olarak gördüğünü anlatan Denizli, çağdaş toplumlarda bireylerin taleplerini duyurmalarının en iyi yolunun bir araya gelmeleri, örgütlenerek seslerinin gür çıkmasını sağlamaları olduğunu söyledi. Denizli, sözlerini şöyle tamamladı:
 “Kırım Tatarları STK’ların önemini anlamışladır. Bize düşen bu güç birliğine destek olmaktır. Ben kendi adıma çağdaş belediyeciliğin sadece temel belediyecilik hizmetleriyle sınırlı olmadığına inanıyorum. Kentte yaşayan bireylerin ortak taleplerinin yaşatılmasına katkı koymak ve desteklemek de belediyelerin görevidir. Belediye başkanlığı görevi Konak’ta yaşayan yurttaşlarımız tarafından bana ve partime uygun görülürse, Konak’ta yaşayan vatandaşların gönüllük esası ile bir araya geldikleri sivil tolum kuruluşlarına destek olacağımın bilinmesini istiyorum. Bir araya gelen, ortak hareket eden insanların önünün açılmasının desteklenmesi gerekiyor. Bu özgür bireylerin nasıl bir kentte yaşamak istediklerini karar alma mekanizmalarına iletmesini çağdaş toplumlarda en işe yarayan yöntemidir.”dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası