Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta yoğun mesai!

CHP Konak aynı gün içinde hem cumhurbaşkanlığı seçim stratejisini masaya yatırdı, hem de olağanüstü kongre sürecine gidilirken aday mesaisi yaşadı. İlçe turuna çıkan CHP İl Başkanı Ali Engin,Konak ilçe binasında örgütle bir araya geldi, “sandıklara sahip çıkın” çağrısı yaptı. Eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu adaylık açıklaması yaptı, parti içi sert eleştiriler getirirken İzmir oligarşisini hedef aldı. Kayyum heyeti ise kongrede aday olan isimlerle istişare toplantısı gerçekleştirdi.
CHP Konak'ta yoğun mesai!
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2014 Cuma 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Konak’ta yoğun mesai yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için örgüt turuna çıkan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Kılıç’la birlikte Konak ilçe örgütü ile ilçe binasında bir araya geldi.Engin’in örgütle toplantısının ardından eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu pazar günkü kongrede aday olduğunu açıkladı. İlçe binasındaki üçüncü mesai ise Kayyum Heyetinin ilçe başkanlığına talip olan adaylarla yaptığı istişare toplantısı oldu. 


CHP Konak aynı gün içinde hem cumhurbaşkanlığı seçim stratejisini masaya yatırdı, hem de olağanüstü kongre sürecine gidilirken aday mesaisi yaşadı.
ENGİN’DEN TOPLANTI
Cumhurbaşkanlığı seçimi için örgüt turuna çıkan İl Başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Kılıç’la birlikte Konak ilçe binasında örgütle bir araya geldi.Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Engin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti hükümetini eleştirirken Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ortak kanaatin adayı olduğunu söyledi.Engin "sandıklara sahip çıkın" çağrısı yaptı.


KARAMUSTAFAOĞLU:ÜLKE VE CHP YOL AYRIMINDA
İlçe binasında  daha sonra aday mesaisi yaşandı. 13 Temmuz Pazar günü olağanüstü kongrenin yapılacağı  Konak’ta eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu adaylık açıklaması yaptı.
Ülkenin ve CHP’nin yol ayrımında olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu, “ 90 yıllık cumhuriyetin hangi yola sapacağını belirleyeceğimiz bir seçime gireceğiz. Türkiye azgın sert ve oligarşik bir İslam diktatörlüğüne mi yol alacak yoksa, demokratik,laik,  hukuk devleti mi olaca? Aynı şey CHP içinde geçerli. CHP 40 yıldır evrimleşmeye çalıştığı sosyal demokrat çizgilerini oluşturacak mı yoksa sağlaşarak geriye doğru mu gidecek”dedi.

HEDEFİNDE İZMİR OLİGARŞİSİ
Bireysel egolarını yenememişlerin ve İzmir’i yönettiğini sananların Konak’ta  ilçe başkanı ve yönetimini dağıtarak olağanüstü kongre sürecini başlattığını ifade eden Karamustafaoğlu, şunları söyledi;
“Ben 25 ay önce aday olduğum zaman özgür demokratik haklarını kullanan yarışan bir örgüt yapısı oluşturacağız demiştim. Bunu yüzde 60 oranında başardım. Daha yol almamız gerekiyordu. Tam o aşamada kazanılmış yenilgiyi örgütlememek ve onların iktidarını sonlandıracak bir organizasyonu yapmamak üzere beni görevden aldırdılar. 30 Mart seçimlerini bu parti irdelemeli. Bu partinin geleceği 30 Mart’ın şifrelerinde gizli. Bu şifreleri okuyamazsak partiyi sol çizgide tutamayız. CHP kendi gerçeğiyle yüzleşebilmeli. CHP her aşamadaki başarısızlıklarını tartışabilmeli.Adaylık başvurusu olmayanlar aday yapıldı. Adayların nasıl gösterildiği hala muamma. İzmir’in adaylarını oligarşik yapı belirledi.Eş dost akrabalarını daha da ileriye giderek partiyle hiç ilişkisi olmayanları listelere yazanlar konuşulmadı.Sadece oğlunu listeye yazdı diye Sinan Karamustafaoğlu’nu görevden aldılar.Kusurlarım yanlışlarım varsa örgüt tarafından konuşulmaya ve öz eleştirisini yapmaya hazırım. Partiye karşı bir yanlışım varsa beni ihraç etsinler.  Ben tartışan yarışa ve özgür delegasyonun adayıyım. Oligarşik yapıyı temsil edenlere eleştirilerimi söyledim. Bu partiyi biz sokakta bulmadık. 40 yıldır mücadele ediyorum. Bizden önce de ettiler. Bu parti 3 kere dönüşüm yaşadı. Dördüncü dönüşüm geriye gidiş olmamalı.Pazar günü delege bana güvenirse kaldığımız yerden devam edeceğiz”

BAŞKANLARA GÖNDERME
Belediye başkanlarına da gönderme yapan Karamustafaoğlu, “ Kendi arkadaşından devraldığı belediyeyi enkaz edebiyatıyla yönetmeye hakkı yok. Başkasının bürokratı diye işten atmaya hakkı yok. Gençlik kolunu işten atmamalılar. Bunları söyleyecek başka biri varsa gidip yanında duralım”dedi.


ADAYLARLA TOPLANTI
Karamustafaoğlu’nun adaylık açıklamasının ardından Kayyum Başkanı Mahmut Esat Arslan, kayyum heyeti ile birlikte kongrede aday olan isimlerle toplantı yaptı. Toplantıya, adaylıklarını açıklayan İl eski eğitim sekreteri Mehmet Öncel, CHP Konak meclis üyesi Murat Erginci, eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Turan Çatal ve İl Genel eski meclis üyesi Şakir Başak katıldı. Arslan adaylara süreçteki tavırları nedeniyle teşekkür etti. Arslan kongre günü alınacak tedbirler, yapılması gerekenlerle ilgili adaylarla fikir alışverişinde bulundu. Arslan, “uzlaşı” formülünü masaya koyarken adaylar olumlu yanıt vermedi.Adaylar divan başkanlığı için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı önerdi.Pekdaş'ın bu isteğe olumlu yanıt vermediği öğrenildi. Divan başkanlığı için Musa Çam, Oğuz Oyan ve Ülkü Caner'in isimleri ön plana çıktı. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası