Ege Postası
Geri

‘Kadın cinayetleri artıyor, Bakanlık çaresizliğini açıklıyor’

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, 2014 yılının ilk 5 ayında işlenen 114 kadın cinayetinin son yıllardaki en yüksek rakam olduğuna dikkat çekerek konuyu Meclis’e taşıdı. Rakamsal verilerle yılları irdeleyen ve neden 2014 yılında bu kadar kadın cinayetinin işlendiğine cevap arayan Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yaptığı bir konuşmada bu konuda Bakanlığın çaresizliğini kabul ettiğini de ortaya çıkardı.
‘Kadın cinayetleri artıyor, Bakanlık çaresizliğini açıklıyor’
Haberler / Yerel Politika
12 Temmuz 2014 Cumartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bugüne kadar getirilen tüm öneriler, yapılan uluslararası anlaşmalar, kanunlar ve diğer düzenlemelerin Türkiye’de kadın cinayetlerini azaltmadığını belirten Güven, içinde bulunduğumuz yılda ise cinayetlerin daha da arttığını kaydetti. CHP’li Güven, resmi veri kaynaklı rakamları şöyle açıkladı: “2009 yılında 171, 2010 yılında 177, 2011 yılında 163, İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 2012 yılında 155 ve 2013 yılında 136 cinayet işlendiği belirtilmektedir. Bir vakıf tarafından açıklanan rapora göre de  2014 yılının ilk 5 ayında ise cinayete kurban verilen kadın sayısının 114 olduğu bilgisi veriliyor. Artık gazetelerde her gün en az üç kadın cinayet haberlerini okuyoruz. 2014 yılında kadın cinayetlerinin bu hızda ilerlemesi durumunda yılsonunda kadın cinayetlerinde kabul edilemez bir sayıya ulaşması kaçınılmaz olacaktır.Bu ivmeyle devam eden kadın cinayetleri,  bugüne kadar yapılan tüm düzenlemeler ve alınan önlemlerin etkisiz kaldığını ortaya çıkarmıştır.”

BAKANLIK ÇARESİZ Mİ'
Güven, 4 Temmuz 2014’te ‘Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması’nın tanıtım toplantısında Bakan Ayşenur İslam’ın ‘Küresel ölçekte artan toplumsal şiddetin bir yansıması olan kadına karşı şiddeti engellemek ne bir insanın, ne bir bakanın, ne de bir bakanlığın tek başına yapabileceği bir iş değil’ şeklindeki açıklamasını hatırlattı. Güven, “Bu sözler kadına karşı şiddet konusunda Bakanlığınızın çaresizliğinin göstergesi değil midir'” diye sordu.

SIRADANLAŞTIRMA ÇABASI
Açıklama ile Türkiye’de kadına karşı giderek artan şiddetin küresel ölçekte artan toplumsal şiddete genellenerek sıradanlaştırma ve olağanlaştırma çabası içinde bulunulduğunun anlaşıldığını ifade eden Prof. Dr. Hülya Güven, Bakan İslam’a şu soruları yöneltti: “Küresel ölçekte artan toplumsal şiddetin hangi unsurları ülkemizde kadına yönelik şiddeti etkilemektedi? Açıklamanızın bir başka yerinde “Bu failleri bu toplum yaratıyor. Bu insan yetiştirme tarzıyla ilgili acilen bir şey yapmamız gerektiğini düşünüyorum” denilerek zaten sorunun küresel ölçekte artan toplumsal şiddetle ilgili olmadığı kabul edilmiş olunmuyor mu'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası