Ege Postası
Geri

AK Parti Buca İlçe Başkanı Şengöz'den Şirinyer pazaryeri kararına tepki

AK Parti Buca İlce Başkanı İbrahim Şengöz, Buca Belediyesinin Şirinyer pazaryerini oldu bittiye getirdiğini dile getirerek, "Akabinde usulsüzlük ve şeffaf olmayan yaklaşım beraberinde bilgi saklama ve yine tüm olumsuz şartları pazarcı esnafına ve Buca halkına dayatmak üzere siyasi bir yıldırma, diz çöktürme, zorla kabul ettirme gibi hukuka aykırı tavır sergilendi. Taşınacak olan yeni yerde, gerek altyapı yetersizliği, gerek üstyapı yetersizliği, gerek alan ve otopark yetersizliği ve gerekse de pazaryeri tahsisleriyle ilgili muallak ve şaibe giderilmemişken, suçu esnafa ve vatandaşa yüklemek ve şantiye alanı olarak devredilen Şirketin bir elemanıymış gibi davranıp tüm bu problemler aşılmadan, çözülmeden akıl tutulmasıyla hareket edip bir an önce alanın şirkete devredilmesi çok yanlış bir tutum ve çok yanlış bir karardır.' ifadelerini kullandı.
AK Parti Buca İlçe Başkanı Şengöz'den Şirinyer pazaryeri kararına tepki
Haberler / Yerel Politika
8 Temmuz 2024 Pazartesi 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, Şirinyer pazaryeri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Başkan Şengöz şu ifadeleri kullandı; "Bilindiği üzere Haziran meclisinde ek önerge adı altında meclis toplantısından 2 saat önce gündeme Şirinyer pazaryeri konusu dahil edildi. Çok uzun zamandır taşınacağı belli olan bu pazaryeri ne hikmetse son iki saat diliminde ele alındı. İlgili şirket bizi sıkıştırıyor adı altında ‘komisyonlara konuyu çalışılması üzerine havale edemeyiz, acilen oldu bittiye getirmemiz gerekiyor’ denilip, Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin kabulü ve oy çokluğuyla meclisten karar çıkartıldı. 30 Haziran tarihi itibariyle yeni alanın hazır olacağı ve 30 Haziran tarihinde Pazar kurulumu sekteye uğramadan işi çözeceklerini beyan ettiler. Akabinde yapılan usulsüzlük ve şeffaf olmayan yaklaşım beraberinde bilgi saklama ve yine tüm olumsuz şartları pazarcı esnafına ve Buca halkına dayatmak üzere siyasi bir yıldırma, diz çöktürme, zorla kabul ettirme gibi hukuka aykırı tavır sergilendi."

Mağduriyetin zorbalıkla değil, uzlaşmacı bir tavırla giderilmesi, akabinde kuraların çekilip pazaryerinin bir an evvel açılması için gereken yapılmalıdır

"Bu tavır bununla kalmayıp mağdur olan bazı pazarcı esnafını kötü gösterip, yeni pazaryerine taşınamamasını olaydan mağduriyet yaşayan esnafa mal edip, cezalandırmak içinde henüz şantiye planlamasına göre Şirinyer lokasyonunda çalışmaların başlatılması için süre varken, kazı destek ekipmanlarıyla yani belki de 6 ay sonra kullanılacak malzemelerle halihazırda kullanılan pazaryerini kapatıp, yeni açılacak yerlerinde girişlerini beton bariyerlerle girilemez hale getirip, şirket bizi zorluyor kisvesi altında  aslanı kediye boğdurttular." diyerek açıklamasına devam eden AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, "Yani, taşınacak olan yeni yerde,  gerek altyapı yetersizliği, gerek üstyapı yetersizliği, gerek alan ve otopark yetersizliği ve gerekse de pazaryeri tahsisleriyle ilgili muallak ve şaibe giderilmemişken, suçu esnafa ve vatandaşa yüklemek ve şantiye alanı olarak devredilen Şirketin bir elemanıymış gibi davranıp tüm bu problemler aşılmadan, çözülmeden akıl tutulmasıyla hareket edip bir an önce alanın şirkete devredilmesi çok yanlış bir tutum ve çok yanlış bir karardır. Oysa ilgili şirket Buca da yaşayan insanlardan da, Buca da yaşayan esnaftan da daha değerli veya daha büyük asla değildir. Vatandaşın 30 yılı aşkın bir süredir alışverişini yaptığı Şirinyer pazaryerini tüm bu yersiz sebeplerle kapattılar. Esnafın ekmeğiyle ve onuruyla oynayıp, biat etmeleri için her türlü entrikalara başvurdular. Bu problemin ivedilikle çözülüp, mümkün olduğunca hakkaniyetli bir tavır ve gerek Bucalı vatandaşlara, gerekse de pazaryeri esnafına itibarlarının iade edilmesi ve tüm bu mağduriyetin zorbalıkla değil, uzlaşmacı bir tavırla giderilmesi, akabinde kuraların çekilip pazaryerinin bir an evvel açılması için gereken yapılmalıdır. Konunun en yakından takipçisi ve tarafı olacağımızı, ekmek ve onur üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğinin hatırlatıcısı olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası