Ege Postası
Geri

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz'ın hedefinde Başkan Solak vardı

Çiğli AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis toplantısında İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın hedefinden Belediye Başkanı Metin Solak vardı. Karşıyaka Çiğli sınırı ile ilgili benim kafamda soru işaretleri oluştu diye Yılmaz, “ Bizim çocuklarımız oyun oynayacak alanları yok, yürüyüş yapacak alanları yok, Uyuşturucu içerisindeki insanlar ile hayat geçiriyorlar, sen kalkıp Mavişehir'i Ataşehir yapacaksın. Çiğli’nin haklarını başkalarına peşkeş çekiyorlar” dedi.
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz'ın hedefinde Başkan Solak vardı
Haberler / Yerel Politika
23 Eylül 2013 Pazartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ-Her ay düzenli olarak Çiğli AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis toplantısında Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz basına açık bölümde Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı ağır bir dille eleştirirken Bakan Yıldırım'dan da bir istekte bulundu.

MARİNAYI ÇİĞLİ'YE İSTİYORUZ
Yılmaz “İzmir’in en büyük adliye sarayı için mecliste çalışmaları yapıldı, biz bunun Çiğli’de olması için elimizden geleni yapacağız. 200 bin metre kare alana sahip bu kompleksin yapılmasını istiyoruz. Bir de geçtiğimiz günlerde Bakanımız Binali Yıldırım bey ile konuşma fırsatı buldum. Karşıyaka’da yapılacak marina’nın Çiğli’ye yapılmasını istedim, talimat verdi, uygun olursa Çiğli’ye yapılacak, yok eğer bu uygun olmazsa Çiğli’ye havaalanın yeniden yapılmasını istiyoruz.

ANADOLU CADDESİNDEN BIKTIM

İzmir Büyükşehir Belediyesi Anadolu caddesine alt geçit yaparak burada trafiği rahatlatacağını ifade ettiler. Bu Anadolu caddesinden artık bende bıktım sizlerde bıktınız.İnsanlar İzmir’den Çiğli’ye gelirken, bu trafiği düşünüyor. İzmir’den Çiğli’ye 15 dakikada geliyor, buradan evine gitmek için çıkamıyor 20 dakika. Bunu göz ardı etmeyeceğiz. Gerekirse eylemler yapacağız. Burada insanların sıkıntılarını yüreğimizde hissediyoruz. Ama bunlar elime bir broşür geçti mavi boncuk dağıtıyorlar.

İNSANLARA BASKI YAPILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Balatcık Evka 5 kavşağında açılış oldu. Sayın Kocaoğlu, edepsizler sözleri ile çıkışıyla yapmıştı. Evka 5 kavşağına çok büyük kavşak yapılıyor, fakat mahallelere dönüş yok. 400 yataklı İzmir’in en büyük hastanesi yapılıyor ama, hastanenin yolu yok. Burada yaşayan insanların tepkileri üzerine çare olarak geçici bir yol ile buldular. Burada insanlar konuşamıyor, burada insanlara ciddi baskılar var, bu neden ile konuşamıyorlar. Ama biz gücümüz yettiği kadar, dilimiz döndüğü kara bu sorunları anlatacağız.

CAFESAN VERGİ YÜZSÜZLERİ SIRALAMASINDA
Çevre olaylarına bu kadar önem verdiklerini ifade ediyorlar. Bu gezi olayları ile akalalı bizde bundan en büyük zararı gördük. Ama kendi yaptıkları katliamı kimse görmüyor. Çiğli Belediyesinin yaklaşık 110 trilyon borcu var ve elimde bir belge var. 745. sırada Çiğli kafesan şirketi, 13 trilyon borcundan dolayı vergi yüzsüzleri sıralamasında ilk 1000 arasında 745. sırada. 975. sırada Çiğli Belediyesi 10 trılyon lira ile vergi borcu var.

BUNLAR GALİP ÖZTÜRK’ÜN DİKTİĞİ AĞAÇLARI BİLE SULAYAMADILAR
Bugün bir branda gördüm Evka2 de pelikan cafeyi düğün salonu yapıyorlarmış. Aynı böyle reklamlar ile orayı heba ettiler. Ve 10 yıldan beri ne Evka’da neden diğer taraflarda düğün salonu var. Yaptıkları parkta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geldi, Milletvekilleri geldi, şaşaaalı bir temel atma töreni yaptılar.Bunlar Galip Öztürk’ün diktiği ağaçları bile sulayamadılar.

“ÇİĞLİ’NİN HAKLARINI BAŞKALARINA PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR”
Karşıyaka Çiğli sınırı ile ilgili benim kafamda soru işaretleri oluştu. Bu mücadele 1993 yılında beri sürüyor, bizden giden yerlerde çok büyük rant var. Bu Mavişehir’in hakkımız olan yerleri, sit alanlarının vebalini günahını ödeyemezler, çünkü bu Çiğli’nin haklarını başkalarına peşkeş çekiyorlar. Bu uğurda ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bizim çocuklarımız oyun oynayacak alanları yok, yürüyüş yapacak alanları yok, Uyuşturucu içerisindeki insanlar ile hayat geçiriyorlar, sen kalkıp Mavişeri Ataşehir yapacaksın.

SATILMADIK YER KALMADI
Çiğli’de de satılmadık yer kalmadı. Bugün şantiye binasının satışının ilanı var. İnanın yerimiz kalmadı. Yani Çiğli Belediyesi 110 trilyon borcu yer sata sata ödeme gereği duymuyor. İşçilerimin 2,5 aylık alacağı var. Her tarafta reklamlar var. Çiğli’de kentsel dönüşüm başlattılar, insanların evlerinin tuvaletlerini gidip yazıyorlar. İnsanlar bunlardan huzursuz, gücün yetiyorsa git Belediyenin önündeki köprüyü kaldır. Spor’u destekleme adı altında paralar heba oluyor, geçen sene 3. lige çıkacağız diye, 6,5 trilyon parayı heba ettiler. 2013 yatırım programı içerisinde harcana beton ve yaptıkları yatırım 6 trilyon. Futbola yatırdıkları para 6,5 trilyon. Ve bu para yok.

HER YIL AYNI SANATÇILAR
Geçtiğimiz günlerde yaptıkları festival var, bu festivalde sadece bir kesime mi hitap ediliyo? Her yıl aynı sanatçılar geliyor. Eğer bu iş adaletli yapılacaksa tüm bölgeyi kapsayacak sanatçılar olması gerekiyor. Eğitime destek verdiklerini dile getiriyorlar, gazetelerde görüyoruz. İşte eğitime bu kadar yardım ettik, eğitime şunu yapıyoruz. 2011 -2012 yılında eğitime harcanan para 44 bin tldir. Ve yaptıkları reklam pankart kirliğini her tarafta gördük. 44 bin liradan fazlasını da pankarta harcamışlardır. Bizim en büyük sermayemiz çocuklardır. Zor şartlarda yaşıyoruz, okul formasını alamayan birçok vatandaşımız var. Bunlara destek olmak yerine 25 tane futbolcuya sanki Çiğli’de spor futboldan ibaretmiş gibi tüm Çiğlilerin hakkını 6,5 milyonunun oraya harcıyoruz. Şimdi başladılar nostalji turnuvalarına, ya arkadaş gözünü seveyim ya birazda eğitime dön, orada okuyamayan öğrencileri eğit, 500 çocuğa forma dağıtıyorlar, 1000 tane çocuğu sünnet ediyorlar. Bunları yaptıklarını yanında 50 tane işçi çalıştıran biri rahatlıkla yapabiliyor. Bu Belediyenin gücü bu kadar basite aşınacak bir güç değil ki, bunları kafası koltuğa çalışıyor. Ve yerlerimizi koruyalım diye bir birlerine atmadık kazık yok” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası