Ege Postası
Geri

Mustafa Gürkan’dan balıkçılara destek

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan a.adayı Mustafa Gürkan, Güzelbahçe 1. Limandaki balıkçıları ziyaret etti. Ardından balık avı için balıkçılarla sefere çıkan Gürkan, körfezdeki balık durumunu ve balıkçılıktaki son gelişmeleri yerinde inceledi.
Mustafa Gürkan’dan balıkçılara destek
Haberler / Yerel Politika
22 Eylül 2013 Pazar 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Balıkçılığın çok zor bir iş olduğunu ve Güzelbahçe’deki balıkçılığın önemine değinen Gürkan “1. Limanın yanına yapılan dolgu ve ve yeni barınak konusunda bir çok şikayet alıyoruz. Balık hali yapılacağı duyumları var. O zaman bu kanlı su denize boşalacak ve bütün yırtıcı balıkları körfeze çekecek. Güzelbahçe'de yırtıcı balıkların gelmesiyle balık avcılığı da ölecektir. Zaten liman kotası konulan balıkçılar, sınırlı bir alanda av yapabilmekteler. Bu alanın kesinlikle balık hali olmaması gerekir. Bu konuyla ilgili devletin geniş açıklama ve bilgilendirme yapması gerekmektedir. Trol avcılıgına daha caydırıcı bir önlem alınması gereklidir. Deniz tabanını kazıyan trolcüler, körfezdeki biyolojik hayatı tehdit ediyorlar. Yavru halinde küçük balıkları dahi kazıyorlar. Tarım İl Müdürlüğü’nün ve sahil güvenlik ekiplerinin bu işe bir dur demesi gereklidir" dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Gürkan "Diğer bir kanayan yara ise, 1. Liman ile ilgili yıkım konusudur. Burada yüzlerce balıkçı ve restoran sahibi ekmek kazanmaktadır. Tedarikçileriyle ve aileleriyle birlikte binlerce insan bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 1. Limanda yapılacak bir yıkım, bu insanların ekmeğiyle oynamaktır. Binlerce insanı işsiz, aç bırakmaktır. Bu sosyolojik depresyonu mevzuatla, yasayla açıklayamazsınız. İstanbul'un %70'i kaçak yapılardan oluşuyor. İstenildiği zaman yasaları kendi görmek istedikleri gibi yorumluyorlar. Güzelbahçe Değişim Derneği başkanı olarak ve Güzelbahçe'nin bir delikanlısı olarak bu yanlışın karşısında olacağım. Ne pahasına olursa olsun, 1. Limanı yıktırmayacağız” dedi.

Gürkan’ın balıkçılık konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür eden Şafak Kaptan “Körfezde balık giriş çıkışlarını özel bir cihazla takip ediyor, derinlik ve işaretleme yapabiliyoruz. Fakat yine de çok tecrübe ve emek isteyen bir iş. Bu samimi anlayışla bizimle birlikte buralara zahmet ettiniz. Güzelbahçe balıkçılığı hakkında fikrimizi aldınız. Umuyoruz ki, sizi daha nice işlerin başında görürüz. Belediye seçimlerinde başarı göstereceğinizi ve diğer partilere göre büyük bir oy artışı yaratacağınızı düşünüyoruz. Güzelbahçe balıkçıları arkanızdadır” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası