Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan ilçe başkanlarıyla mini zirve!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi asansörde ilçe başkanları ile toplanarak mini bir zirve yaptı.
Kocaoğlu'ndan ilçe başkanlarıyla mini zirve!
Haberler / Yerel Politika
21 Eylül 2013 Cumartesi 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partili 8 ilçe başkanının Ankara’ya giderek partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin yankıları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi asansörde ilçe başkanları ile toplanarak bir zirve yaptı. İlçe başkanlarının tamamına yakının katıldığı toplantıya İl Başkanı Ali Engin daha önceden belirlenen programı nedeni ile katılmazken, toplantının başlıca gündem maddesi ise Büyükşehir ve ilçe örgütleri arasındaki koordinasyon oldu. Kocaoğlu, başkanlardan seçim sürecinde Büyükşehir'İn gerçekleştirdiği projeleri mahalle mahalle anlatmalarını isterken, başkanlar ESHOT ve İZSU konusunda ilçelerde yaşanan sıkıntılarını dile getirdiler. 

“BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ”
Toplantının başında bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, ilçe başkanları ile koordinasyon sağlamak amacı ile toplandıklarının altını çizerek, “Bugün ilçe başkanlarımızla beraber kısa bir toplantı yapıyoruz. Toplantının içeriği, seçim sürecine giderken, uzun müddettir birlikte olalım, dertleşelim, sohbet edelim, sıkıntılarımızı paylaşalım, yol haritamızı gözden geçirelim dedik. İl başkanımızın da bu toplantıdan haberi var, ondan da izin aldık. Bu toplantının, gazetelerde 3-5 gündür yer alan genel merkeze ziyaret gibi konular ile hiçbir ilgisi yok. O konuyu konuşmuyoruz. Öyle bir şey olması zaten mümkün değil. Biz işimize bakıyoruz, önümüze bakıyoruz, problemlerimizi konuşuyoruz. Birlik beraberliği konuşuyoruz. Aday adaylarımızın kendilerini tanıtması, diğer adaylarına olan duruşu gibi seçim sürecinde başkanlarımızla beraber ne gibi fikir alışverişinde bulunabiliriz, onu konuşuyoruz. İhtiyaçların Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçe belediyeleri tarafından giderilmesini konuşuyoruz” dedi.


“CİDDİYE ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL”

Başkan Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde 8 ilçe başkanın Ankara’ya giderek, kendisini genel merkeze şikayet ettiği öne sürülen haberlere de sert tepki göstererek, “Böyle bir şey yok ki, görüşeyim. Öyle bir şeyin olması zaten mümkün değil. birisi bir senaryo yazıyor, manipülasyon haberi çıkartıyor, herkes bunu alıp kullanıyor. Ama ben bu çukurda, İzmir çukurunda yaşamımım boyunca bu çukurda ucundan kıyısından siyaset ile uğraşıyorum. Genel merkezi en iyi tanıyan insan benim. Örgütü, belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını tanıyorum. Böyle bir şeyin olması ya da genel başkanla konuşulması zaten mümkün değil. Ortaya bir balon atılmış o balonla çeşitli şeyler yapılmaya çalışıldı. Bu ciddiye alınacak bir şey değil. Buradaki ilçe başkanlarımıza da konuşmamın en başlında belirtmiştim, bu hariç diğer tüm konuları konuşacağız. İnanmadığım şey hakkında neden konuşayım'” açıklamasında bulundu.

TOPLANTIDAN SATIR BAŞLARI
Diğer yandan basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Ankara ziyaretinin konu edilmediği öğrenilirken, Başkan Kocaoğlu’nun toplantılara devam etmek istediği ve yerel seçim sürecini iyi şekilde yürütelim çağrısında bulunduğu öğrenildi. Toplantı esnasında ilçe başkanları iletişim eksikliği konusunu yeniden gündeme taşırken, Kocaoğlu’ndan koordinasyon toplantılarını devam ettirme ve örgütle devamlı buluşma sözü aldılar. İlçe başkanlarının ilçelerinde yaşadıkları hizmet odaklı sorunları dile getirdiği toplantıda, Başkan Kocaoğlu problemleri de tek tek not alarak Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm konusunda yardımcı olacağını belirtti.

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ’DEN ÇÖP ÇIKIŞI
Toplantıda Çiğli ve Karşıyaka ilçe başkanlarının çöp konusunda kendi çekincelerini dile getirdiği de öğrenilirken, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege’nin çöp konusunda teknik olarak bilgilendirme toplantısı talep ettiği ve Başkan Kocaoğlu’nun da, Karşıyaka’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi hakkında meslek odalarının görüşleri de dahil olmak detaylı bir zirve yapabileceği öğrenildi. Benzer bir çıkış da Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’den gelirken, Harmandalı’nın yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha dile getiren Gültekin, vatandaşların sıkıntısını ve taleplerini dile getirdi. Gültekin’in çöp konusunun oy kaybettirebileceğini söylediği de gelen bilgiler arasında yer alırken, Aziz Kocaoğlu’nun yeni tesis hakkında yürütülen çalışmaları ve Harmandalı’dan çöpün kalkacağına dair vurgu yaptığı öğrenildi.

“BİRBİRİMİZİ ÖRSELEMEDEN”

Yaklaşan yerel seçimler de toplantının başlıca gündem maddesi olurken, Başkan Kocaoğlu, “Seçimlerde son viraja girdik. Birlik beraberliği arttırmamız lazım. Süreci CHP’nin lehine işletmemiz gerekiyor. Güzel bir sinerji yaratalım, kalan 5 ayda da birbirimizi yıpratmadan çalışalım. Birbirimizi örselemeden çalışalım. İlçe yönetimleri ile Büyükşehir arasında sorun yaşanmasını istemiyoruz” derken, seçimler öncesi ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi hakkında durum değerlendirmesine de yer verdi. Kocaoğlu, “2009 seçimlerindeki atmosferi hatırlayın. Şimdi daha iyi durumdayız. Bana ulaşmakta zorluk çektiğinizi dile getiriyorsunuz, benim telefonum 24 saat açık. İstediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz.Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını ve projelerinin daha iyi tanıtılması ve daha iyi duyuru yapılması gerekiyor. Belediye ve örgüt arasındaki bağı kuvvetlendirmemiz gerekiyor” diyerek ilçe başkanlarına kapısının her daim açık olduğunu vurgulayarak işbirliği çağrısında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası