Ege Postası
Geri

Enver Dündar’dan üniversiteler ile ilgili açıklama: “Üniversite Gençliğinin Mücadelesine Sahip Çıkacağız”

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar üniversitelerin açılması üzerine Ege Üniversitesi’nde yapılacak çadır kurma eylemleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Dündar açıklamasında Bornova’nın bir üniversite kenti olduğunu vurgulayarak, üniversite gençliğinin fiziksel ve sosyal gereksinimlerini karşılayacak çağdaş, sağlıklı bir öğrenci yurdu da içeren büyük Gençlik Merkezi projesini duyurdu. Bu projenin aciliyetini “AKP'nin gençliği sürekli kendi kalıbına sokma girişimini böylece bertaraf edebiliriz” sözleriyle açıklayan Dündar tüm Bornova halkını bu hafta yapılacak olan alternatif çadır/yurt kurma eylemlerine katılmaya ve üniversite gençliğine sahip çıkmaya çağırdı.
Enver Dündar’dan üniversiteler ile ilgili açıklama: “Üniversite Gençliğinin Mücadelesine Sahip Çıkacağız”
Haberler / Yerel Politika
22 Eylül 2013 Pazar 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İŞTE O AÇIKLAMA...

Bornova, sınırları içerisinde Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi olmak üzere iki üniversite kampüsü barındırmaktadır. Kentimizin bilim ve kültür merkezi Ege Üniversitesi, 1956 yılında Bornova’da geniş bir arazi üzerine kurulmuştur. Bugün Ege Üniversitesi yaklaşık 70 bin kişilik bir kampüs kent konumundadır. Üniversite bünyesinde 12 fakülte, 8 enstitü, 6 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 27 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır. Bornova bir üniversite kentidir, diyoruz. Üniversiteliler kentte öğrenim saatleri dışında sosyal etkinliklerde bulunup vakit geçirmekte, öğrenci yurt ve evlerinde barınmaktadır. Fakat kentimizde üniversitelilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak ve fiziksel gereksinimlerini karşılayacak olanaklar yetersiz durumdadır. Bu yetersizliği AKP'nin Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden başlattığı haremlik-selamlık yurt projesinin İzmir'deki sonucunda bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Ege Üniversitesi öğrencileri yurtlarından sürülüp İnciraltı'ndaki yurtlara gönderiliyor, hergün ders için Bornova'ya saatlerce yol gidip gelmek zorunda bırakılıyorlar. Bunun yanı sıra devlet yurtlarının kapasitesi kentimize yeni gelen öğrencilere yetmiyor ve öğrenciler özellikle belli gruplara ait özel yurtlara muhtaç durumda bırakılıyorlar.
Sosyal belediyecilik anlayışı yalnızca yurttaşlara hizmet götürmek, kentteki eksikleri gidermek ile sınırlı değildir. Toplumcu belediyecilikte yerel yönetimler, siyasal iktidar tarafından halka dayatılanların alternatiflerini üretmelidir. Ülkede üniversiteler nitelikli bilimsel eğitim veremez hale getiriliyorsa, üniversitelerin sosyal yanı törpüleniyorsa, öğrencilerin barınma ihtiyaçları karşılanmıyorsa buna alternatif yaratmak üniversite kentinin yerel yönetiminin sorumluluğu olmalıdır. Bu toplumcu belediyecilik anlayışı ile, Bornova Merkez’de tüm gençlerimizin kültürel ve fiziksel gereksinimlerini karşılayacak çağdaş, sağlıklı bir öğrenci yurdu, kütüphane, okuma salonları, tiyatro ve sinema salonları, spor üniteleri, kafeteryaları olan bir “Gençlik Merkezi” yapacağız. Bu acil bir görev olarak önümüzde duruyor. AKP'nin gençliği sürekli kendi kalıbına sokma girişimini böylece bertaraf edebiliriz. Bornova halkı,yurtsuz kalan üniversite öğrencilerine; ülkenin aydınlık geleceği, umudu olduklarını Haziran ayında gösteren gençlerimize sahip çıkmalıdır.
Bu hafta Ege Üniversitesi’nde üniversite gençliği tarafından yapılacak olan alternatif yurt/çadır kurma eylemlerine destek veriyor ve tüm Bornova halkını gençlerimizin yanında olmaya çağırıyorum.

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı
Enver Dündar

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası