Ege Postası
Geri

Atatürk’ün kaldığı eve AK Partili vekil sahip çıktı

AK Partili Sait’in girişimleri ile Atatürk’ün İzmir’in Güzelbahçe’de kaldığı tarihi köşk, müze yapılacak
Atatürk’ün kaldığı eve AK Partili vekil sahip çıktı
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2013 Cumartesi 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye Cumhuriyeti kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, zaman zaman İzmir’e geldiği bilinir. Bu ziyaretlerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Belkahve'den İzmir’e girişinde araçlarını tahsis eden Yemişçi ailesinin çiftliği üzerine kurulu mekan 200 yıllık bir tarihi içinde saklıyor. AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait eşi Sevilay Sait ile gittiği Güzelbahçe’de bu köşkü ziyaret edip, inceledi.

Sait, Atatürk'ün misafir edildiği köşk ve kahve içtiği tarihi Kamelya’nın müze yapılarak koruma altına alınması ve kamuoyunun bilgisine sunulması gerektiğini belirterek, gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Sait, günümüze kadar doğal haliyle korunmuş bu tarihi köşkün müze yapılması, Atatürk’ün hatırasına bir saygı olacağını belirterek, onun kahve içtiği kamelyanın, “bir kahvenin 40 yıllık hatırı var, Atatürk’ün hatırasının çok daha fazla” diyerek, korunması gerektiğini belirtti.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesindeki Saklı bahçede bulunan Yemişçi köşkü ve kamelya önünde hatıra fotoğrafı çektiren Rifat Sait, eşi Sevilay Sait’in ailesinin Selanik’te Atatürk’ün doğduğu eve çok yakın bir yerde oturduklarını, bu bakımdan özellikle eşim için de bizim için de hemşerimiz Atatürk’ün hatıraları bizler için önemlidir, dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası