Ege Postası
Geri

Aydoğan'dan yaylım ateşi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Aydoğan’ın hedefinde, Vali Mustafa Toprak, İzmir Milletvekili, eski bakan Binali Yıldırım ve AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan vardı.
Aydoğan'dan yaylım ateşi!
Haberler / Yerel Politika
27 Mayıs 2014 Salı 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, partisinin il başkanlığında  düzenlediği basın toplantısıyla kent gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Aydoğan’ın hedefinde AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Vali Mustafa Toprak ve İzmir Milletvekili, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım vardı. 

TUTİNAMİYE DÖNDÜ!
AK Parti Grup Başkanvekili Doğan’ın, metro, teleferik, ulaşım gibi konularda yaptığı eleştirel açıklamalara cevap veren Aydoğan, şunları söyledi; “Her gün demeçler veriyor. Eleştiriler doğal şeyler ama muhalefetin eleştirisi yalnız kendi partisinin yani yüzde 25’in alkışlayacağı şeyler olmamalıdır. Tutinami’ye (papağanname) döndü.Teleferik güvenlik nedeniyle kapatıldı. İhaleye çıktık hep önümüze KİK çıktı. Mahkemeyi kazandık. Bir yıl sonra.Metroyu açacağız. Belki yarın belki yarından da yakın.Biz kendi metromuzu kendimiz yaptık. ‘Çabuk bitmiyor’ deniyor. İhaleyi adrese teslim yaparsanız çabuk biter işler. Bizim ihalelerimiz herkese açık. Hiçbir ihalemiz KİK’ten geçmeden işe başlayamıyoruz. ‘Kocaoğlu’nun ekibi yok’ diyor. Bu onun haddi değil. Sağlam yıkılmaz bir ekip var. Zaman zaman görev değişiklikleri olur. Bizim üzerimizden silindir geçti dava geçti. Yıkılmadık. Ne kadar sallasalar da yıkılmadı. Bu ekipteki herkes  namus abidesi.Bizim iş bilen çalışan dürüst sağlam bir ekibimiz var. Daha çok işler yapacağız.’Kentsel dönüşüm yapılmadı’ diyor. Var ofisleri neden çivi çakamadılar. Ceberut çünkü..Biz vatandaşın rızasıyla yapacağız. Ceberut yasayı uygulamayacağız.Katı atık bertaraf tesisi. Yerini bulduk. ÇED raporunu bekliyoruz. En modern şekilde yapacağız.Liman’ı derinleştireceği temizleyeceğiz, ÇED raporu gelmedi. Parayı biz harcayacağız, İzmir kazanacak ama ÇED raporu gelmiyor. Ulaşımda yetersiz kalınıyormuş. Biz bugün 2 liraya üç biniş yapıyoruz. Bir buçuk saati değiştirmeyeceğiz. Vatandaş binecek otobüse inecek gemiye metroya binecek.65 yaşının üstündekiler ücretsiz biniyor. Engelliler, polisler, postacılar bedava biniyor. Deniz ulaşımında bir ilki gerçekleştirdik. Vapurlar geliyor. Teşekkür beklerken bari sussunlar. Binsinler bir gemiye. 5 iskelenin onayı aylardır çıkmadı. Biz İzmir’i denizle barıştırıyoruz. İki de bir su pahalı diyor.Kayıp kaçak var diyor.  Yüzde 50’ye yakın kaçak oranını yüzde 33’e düşürdük. Hiçbir belediye bu oranları açıklamaz. Biz açıklıyoruz. Gediz’in ıslahı projesi bakanlar toplandı tarih verdiler. Çivi çakılmadı. Biz Körfez’i temizliyoruz ama Gediz bütün atıkları getiriyor. Körfez kokmuyor. Canlılar var bugün…‘İzmir geriye gidiyor’ diyor. İzmir en hızlı gelişen dördüncü kent. Biz İzmir’de devletten daha fazla yatırım yapıyoruz. Kocaoğlu valiye sataşıyor.diyor.  Vali devletin valisi. Sanane…Vali’nin avukatı mısın'”


VİZYONUMUZ DEĞİŞMEZ
Katılımcı ve  vatandaştan yana bir vizyonları olduğunu ifade eden Aydoğan, “Vizyon değiştirmeyeceğiz. Vizyon değiştirenler ülkenin haline baksın. Bugün kent ormanları Kocaoğlu’nun eseridir. Homeros Vadisi, Adnan Saygun Sanat Merkezi, Tarihi Havagazı Fabrikası. Biz boş bir araziye baktığımız da villalar dolarlar görmüyoruz. Halk nasıl faydalanır diye düşünüyoruz. Bizim görüşümüz bu. Halkın yararına gençlerin yararına çalışacağız”dedi.

BAŞBAKANLA TERS DÜŞÜYOR
İl Özel İdaresi’ne ait malların Maliye Hazinesi’ne devredilmesiyle ilgili de konuşan Aydoğan, “CHP yönetimindeki Özel İdare’nin geçtiğimi dönem köylere hizmet götürdüğü çöp kamyonları ve iş makinaları yatıyor şuanda...Bunların hesabını kim verecek.Bizim valimiz ‘kanun var’ dedi. ‘Maliyeye verdim’ dedi. ‘Siz isteyin’ dedi. Başbakan’la ters düşme durumu var. Başbakan, Trabzon’da ‘Özel idarenin mallarını belediye verdim’ dedi. Burada Hazineye verildi.  Ya Başbakan hata yaptı belediyeleri devlet saydı ya da Vali belediyeleri devlet saymıyor. Burada bir terslik var. Bu bir yerel sermeye. Maliye’den alsınlar diye bir şey olmaz. Defterdar Trabzon’dan gelmişti. Görevden aldılar. Acaba belediyeye verelim mi dedi.Siz bu malların ne olacağını zannediyorsunuz. Seçim sonrası işler yatışacak…Özelleştirme idaresine verilecek daha sonra satılacak. Mahkemelerle uğraşacağız. Yasal olarak hakkımızı arayacağız. Yeşil alanların satıldığını bu dönemde bu hükümette gördüm. Yeşil alan kamuya ayrılmıştır. Kimse almaz.Karşıyaka’da sattılar. Yeşil alan satılır m? Bu hayata bakış açısı. Bornova’da işçilerin 50 senede tırnaklarıyla yaptığı alanlar bakanlığın bir değişikliğiyle satılıp gitti. Biz mahkemedeyiz Ben bunları soruyorum. Bunlara sahip çıkacak mısınız'Maliye’den isteyin diyen zihniyet. Mezbahayı biliyorsunuz. Maliye , ‘Mezbahayı çalıştırın’ demesi gerekirken para istiyor. Maliye’den hakkımı alamıyorum bunları nasıl alacağım” ifadelerini kullandı.

GİZLİ GİZLİ GELME
İzmir Milletvekili, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a seslenen Aydoğan, “ Gelmiş geçmiş en büyük bakan Büyükşehir adayı İzmir’e gizli gizli gelmesin. Oturup konuşalım.Sahip çıkacak mı bu mallara değerlere…İzmir’in hakkı için çalıştın mı. Gizli gizli gelip yemek yeyip gitme.Sadece Selçuk’la Kemalpaşa’ya gitmekle olmaz. İzmir’le ilgili olunca ‘ben ölürüm İzmir için.İzmir  Türkiye’ye lazım’ demekle de olmaz. Oy almayınca  uzak duruyorsun. Bu zihniyet yanlış. Biz halktan yanayız”dedi.

Aydoğan konuşmasının sonunda Başbakan’a seslendiğini ifade etti, “ Memleketi küfürle idare edebilirsiniz ama adaletsiz edemezsiniz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası