Ege Postası
Geri

Başkan Arslan yerel yönetimler dersi verdi

Çiğli’de faaliyet gösteren Çakabey Koleji 4. Sınıf öğrencileri, sosyal bilimler dersi, yerel yönetimler konusu kapsamında Çiğli Belediyesi’ni ziyaret etti ve dersi Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan dinledi.
Başkan Arslan yerel yönetimler dersi verdi
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Nisan 2015 Perşembe 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli ilçesi sınırları içinde bulunan Çakabey Koleji 4. Sınıf öğrencileri yerel yönetimler dersini işlemek üzere Çiğli Belediye Konferans Salonu’nda toplandılar. Salona alkışlar eşliğinde giren Başkan Arslan, kendini tanıttı ve çocuklarla sohbet etti. Çiğli’nin demografik yapısı, sanayileşmesi, tarihi ve turistik yerlerinin anlatıldığı “Kısaca Çiğli” tanıtımıyla sunumuna başlayan Başkan Arslan, daha sonra belediye nedir, nasıl yönetilir, Çiğli Belediyesi’nde ana hizmet başlıkları adı altında bugüne kadar gerçekleştirilen hizmet ve projeler nelerdir, gelecek vadede yapılması planlanan projeler nelerdir vb. konular hakkında detaylı bilgi verdi. Yerel yönetimler dersini, belediye konferans salonunda ve bizzat belediye başkanının ağzından dinleyen Çakabey Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Başkan Arslan’ı soru yağmuruna tuttular. Çocukların bütün sorularına teker teker yanıt veren Başkan Arslan daha sonra çocuklarla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Belediye Olarak Bir Yıllık Süre İçinde Birçok Projeyi Hayata Geçirdik
Çiğli Belediyesi olarak farklı hizmet alanlarında çalıştıklarını ve bu çalışmaları başkan yardımcıları ve müdürleri vasıtasıyla daha rahat yönettiğini anlatan Başkan Arslan, “Belediye olarak bir yıllık bir süreci geride bıraktık. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, engelliler, muhtaçlar ve iş arayanlar için birçok hizmet ve projeyi hayata geçirdik. Bir belediye başkanı, ilçesinde yaşayan her vatandaş için iyi ve yararlı işler yapmak ister. Ben de her belediye başkanı gibi ekibimle beraber Çiğli için durmadan, yılmadan çalışıyorum. ÇİBEM projesiyle Çiğlili vatandaşlarımıza mesleki eğitim veriyoruz, kültür ve sanat alanında kurslar düzenliyoruz, spor kulüplerini destekliyoruz ve çok yakında Çiğli’nin ilk kapalı spor salonunu açacağız. Yaşlımızın, engellimizin, maddi yetersizlik yaşayan vatandaşımızın yanındayız. İş bulamayan Çiğlili vatandaşlarımız için, fabrika ve şirketlerle iş birliğine gidiyoruz, iş bulmalarına aracılık ediyoruz. Bu zamana kadar 1200 kişinin işe yerleştirilmesine vesile olduk. Yani kısacası sosyal belediyecilik alanında birçok hizmet ve projeyi bir arada yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz” dedi.

Başkan Arslan Geleceğe Dair Projelerini Anlattı
Çiğli’de çok özel projeleri hayata geçirmek için gün saydıklarını belirten Başkan Arslan, Çiğli için çok önemli sosyal ve fiziki yatırımlar yapmayı planladıklarını bunlar arasında: Kent konseyi, kadın danışma ve dayanışma merkezlerinin artırılması, demokrasi kampüsü, meydan düzenlemesi ve yeraltında otopark yapımı gibi birçok proje de yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası