Ege Postası
Geri

Başkan Tosun'dan DİSK mesajı: Şanlı bir mücadele

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyunu’nun 48’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. BASKILARA BOYUN EĞMEDİ
Başkan Tosun'dan DİSK mesajı: Şanlı bir mücadele
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Şubat 2015 Perşembe 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tosun, mesajında, Cumhuriyet tarihimizin aydınlık sayfalarından biri olan sendikal harekette işçilerin, emekçilerin haklarının korunması cephesinde her daim öncü olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) kuruluşunun 48. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yaşadığımız tüm süreçte DİSK’in hiçbir baskıya boyun eğmeden işçi sınıfını örgütleyerek verdiği şanlı mücadeleye hep tanık olduk” dedi.
 
“DİSK, Hep Mücadele Veren Kurum Olmuştur”
Sendakal hareketin Türkiye’de son dönemde büyük bir baskı altında olduğuna hatırlatan Mustafa Tosun, “DİSK her zaman üst düzey yöneticisinden üyesine kadar her bir neferinin yağmur demeden, çamur demeden, zemheri soğuklarda bile emeğin mücadelesi için hep alanlarda hak aramıştır. Kurşunlanan, zindanlara atılan, baskılara maruz bırakılan hep onlar olmasına rağmen yılmamış, yılgın, yorgun olmamışlar. Şartlar ne olursa olsun her daim işçinin, emekçinin, emeklinin ve tüm yaşayanlarının mutlu olduğu demokratik bir toplum yaratmak için şanlı bir mücadele veren kurum olmuştur” diye konuştu.
 
“Şanlı Mücadelenin 48. Yılını Kutluyorum”
DİSK’in 13 Şubat 1967 yılında kurulmasıyla birlikte ülkede önemli bir sürecin başladığını da ifade eden Başkan Tosun, şunları kaydetti: “Şanlı sendikal hareket DİSK kurulduğu günden bu yana demokrasi mücadelesini bütün zorluklar, yasaklar ve kapatmalara karşın kararlılıkla sürdürmesiyle bizlere, halkımıza hizmet etme yolunda büyük güç vermektedir. Bizlere güç vermesiyle birlikte işçisiyle, emekçisiyle, öğrencisiyle, köylüsüyle, çiftçisiyle tüm halkımızın baskı altında olduğu ve zor bir dönemden geçtiği bugünlerde devrimci işçi hareketinin yeğane temsilcisi DİSK’in dimdik ayakta durması ve haksızlıkların karşındasında olması gelecek adına, demokrasimiz adına özgürlükleri, aydınlık günleri isteyen, arzulayan herkese büyük umut vermektedir. Bu düşünceler ışığında şanlı tarihinin 48. yıldönümüne merhaba dediği bu günlerde DİSK’in kuruluşundan bugüne kadar süren demokrasi mücadelesinde alınteri akıtmış olan bütün devrimci, yiğit kahramanları saygıyla anıyor, DİSK’in tüm yöneticilerini ve cefakar üyelerini kutluyorum” 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası