Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka'da kongre heyecanı sona erdi, çizikler damga vurdu!

CHP’de 5 Ağustos’ta başlayan olağan ilçe kongreleri süreci devam ediyor. Karşıyaka Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. İlçe örgütünde taraflar arasında uzlaşı sağlanırken, Levent Güçlü kongrede tek aday oldu. Seçim sonunda geçerli sayılan 263 oyun tamamını alan Güçlü, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı seçildi. Öte yandan seçim sonucuna çizikler damga vurdu.
CHP Karşıyaka'da kongre heyecanı sona erdi, çizikler damga vurdu!
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2023 Cumartesi 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongreleri devam ediyor. 

Saat 09.00'da başlaması planlanan Karşıyaka Olağan İlçe Kongresi yeterli çoğunluk sağlanamadığı için saat 13.00'te başladı.

Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi'nde yapılan kongre tek liste ile yapıldı.

Tek adaylı kongrede geçerli oyların tamamını alan Levent Güçlü başkan seçildi.

KARŞIYAKA KONGRESİNDE ÇİZİKLER DAMGA VURDU

Abdullah Engin 51, Cemil Tugay 33, İsfihan Naki 23, Alev İldeniz 20, Sedredil Coşkuner 65 çizik yedi.

İTİRAZ EDİLDİ

Öte yandan CHP İzmir İl Gençlik Kolları eski Başkanı Ozan Uyan, listede gençlik kotasına uyulmadığı gerekçesiyle seçime itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu seçim sonucunu değerlendireceği, Ozan Uyan haklı bulunursa, Sedredil Coşkuner'in düşeceği ve yerine Ozan Uyan'ın geleceği ifade edildi.

LİSTE BELLİ OLDU

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Köklerini tam yüz yıldır Anadolu toprağına salmış, kurtuluşun ve kuruluşun partisi CHP'mizle yeniden aydınlık yarınlara kavuşacağız... Partimizin Karşıyaka İlçe Kongresini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik... Rafet Yacan başkanlığındaki geçmiş yönetimimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder, Levent Güçlü Başkanlığındaki yeni yönetimimizin Karşıyaka'mıza, İzmir'imize ve ülkemize  iyilikler  getirmesini dilerim.Katılımlarıyla kongremizi onurlandıran; CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesimiz ve İzmir Milletvekilimiz @vekilmahirpolat, Divan Başkanlığımızı yapan İzmir Milletvekilimiz Rıfat Nalbantoğlu, 27. dönem Milletvekilimiz @kamilsindir, Çiğli Belediye Başkanımız @utkugumrukcu, İzmir Büyükşehir Başkan Vekilimiz Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilimiz Murat Aydın, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanımız Ahmet Yılmaz, Çiğli İlçe Başkanımız Hasan Mert Özcan'a teşekkür ederiz." mesajını paylaştı.

KONGREDE KİM NE MESAJ VERDİ?

 

LEVENT GÜÇLÜ: ÖRGÜTÜ BİRLEŞTİRECEĞİM

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Levent Güçlü örgütü birleştireceğini belirterek, “Bu örgütün istediğinde neler yapabileceğini biliyorum.  18 yıl Bahriye Üçok Mahallesi’nde muhtarlık yaptım. Bütün hayatımı Karşıyaka’da geçirdim. Bir Karşıyaka taraftarı olmaktan çok mutluyum. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün neferiyim. Bütün örgütü birleştirmek için buradayım. El ele yürüyeceğiz. Kadın yol arkadaşlarımızla yeni ufuklar açacağız. Söz veriyorum ilçe başkanlığımızda kapalı kapı olmayacak. Kulis ve dedikoduya karşı halk meclisleri oluşturacağız. Hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağım. Kavgamız birbirimizle değil. Kavgamız bu iktidarladır” dedi.

KONGREDE YAŞANANLAR?

Mevcut Başkan Rafet Yacan'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından taraflar arasında uzun görüşmeler sonras anlaşma sağlanırken, Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü uzlaşı adayı olarak belirlenmiş ve adaylığını açıklamıştı.

Kongrenin.Divan Başkanı Rıfat Nalbantoğlu olarak belirlendi.  

Kongreye CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak ve çok sayıda partili katıldı.

GERGİNLİK ÇIKTI?

Öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay kürsüden konurşurken, AK Parti iktidarının sattıklarından bahsederken, salonda bulunan bir kişi Tugay'a; 'Karşıyaka’da neler sattın onları anlat' sözleri sonrası kısa süreli atışma yaşandı.

Parti üyesi bile olmadığı anlaşılan ve ismi öğrenilemeyen kişiye yanıt veren Tugay, "Üye bile değil. Senin söz hakkın yok. Ben her şeyin hesabını veririm" dedi.

Divan Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ise "Provoke etmeyin, sayın başkan siz sözlerinize devam edin lütfen. Söylecek birşeyleri olanlar kürsüden söz alabilir." dedi.

YACAN'DAN ÖZELEŞTİRİ

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan: "Seçim yapılmadan önce sağlıklı bir şekilde tartışma ortamı gereklidir. Yani kongre yapılmalıdır. Sade ve yeni üyelerin delege olma şansları maalesef yok. Seçimlere katılan çoğu üyemiz maalesef seçilenleri tanıyamıyor. Delegelerin mahallerde bir araya gelerek tanışmasını istedim. Ancak bunu başaramadık. Özür dilerim. Buluşmaların gerçekleşmesi örgüte çok faydalı olacaktır. Seçimlerde maalesef kaybettik. Maalesef yüzde 15 gibi bir geçersiz oy buradan çıktı. Geçersiz oyların yüzde 15’i maalesef bizim partimizden çıktı. Geçersiz oylar için mini eğitimler yapılmalıdır.” dedi. 

 

NALBANTOĞLU: CHP KİMSENİN ÖZEL KARİYER PROGRAM YERİ DEĞİLDİR

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; "Bugün gerçekleştirilecek kongrenin partimizin sorunlarına katkı bulunmasını isterim. Sabah saatlerinde bir sorun yaşadık. Yaz aylarında toplanmak ciddi bir sorun olabiliyor. Ancak şu an hep birlikteyiz.Yüzde 87 bir katılım ile halkımız demokrasiye sahip çıktı. Sorunlara nasıl çözüm bulunabileceği yönünde tartışmalar yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimsenin özel kariyer program yeri değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim tabii ki gereklidir. Ancak bu bir kişinin değişimi demek değildir. Tüzüğümüzün değişmesi gerek diyorum arkadaşlar. Partimizin muhtelif organlarında bu çalışmalar zaten yapılıyor. Bize de tüzük değişikliği, program değişikliği istekleri bizlere de ulaşıyor. Ancak bu alanlara da katkı koymanız gerek arkadaşlar. Herkesin fikrinin yeteri kadar temsil edildiği bir ortamdayız. İzmir’deki üye sayımızı nasıl arttırabiliriz.Bu konuda çaba sarf etmeliyiz.” dedi.  

 

MAHİR POLAT: SOYER GİBİ ÇALIŞABİLSEYDİK

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat; “Maalesef bir seçim kaybettik. Ancak çok emek verdik. Kollektif bir emek vardı. Kaybedince tabii ki bir mutsuzluk yaşadık. Kemal Kılıçdaroğlu değişimine indirgedik. Sadece tek bir kişiye indirgemek hiç doğru değil. Hangimiz Kemal Kılıçdaroğlu’ndan fazla çalıştık. İnsanların geçim sıkıntıları varken bunları tartışmak doğru değildir. Eğer bir değişim olacaksa bu buralarda tartışılır. Biz İzmir’de çok iyi çalıştık. Erkenden kongrelerimizi yapıp seçime mi girseydik diye düşünüyorum. İzmir’de başkanımız Tunç Soyer gibi çalışabilseydik. Dün Bornova Mevlana Mahallemizdeydim. Halkımızın üzerine Suriyeliler saldırmış. İnanılmaz bir kolluk gücü ile vatandaşımızın üzerine gidilmiş. Vatandaşlarımız mülteci konumuna düşürülmüş. İzmir Alsancak Limanı Arapların olmayacak. İzmir ve Karşıyaka bunlara pabuç bırakmayacak.” dedi. 

 

BAŞKAN TUGAY: CHP KARŞIYAKA ÖRGÜTÜ GURU DUYMALIDIR

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; “ Bu onur duyduğumuz günde bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Değerli ilçe başkanımıza bunu hissettirmek istiyorum.Burası Karşıyaka burası Atatürk’ün kalesi burası Zübeyde annemizin yattığı yer ve burası CHP’nin kalesi olan yerdir. CHP kongrelerinin ruhunun yaşandığı yer Karşıyaka’dır. Hava sıcak ve zorlu şartlarda bu kongreyi yapmaya çalışıyoruz.Bu genel seçimlerden sonra partimize yapılan bazı ithamları düzeltmek adına açtığımız her kanalda CHP’li olmayan insanlara cevap niteliğinde yapıyoruz.Hepimiz genel seçimde kazanacağımıza inanarak çalıştık.Sadece Karşıyaka’da değil her yerde çabaladık. CHP Karşıyaka örgütü gurur duymalıdır.Yüzde 80 oy çıkardık. Başka partilerin toplantılarına katılanları kınıyorum.Çok ayıp ettiler.Onların mahalle çalışmalarına sahip çıkıyorsanız defolun buradan… Ölene kadar ne varsa yapacağım.Kendini sadece sosyal medyada partili gibi davrananlar yaptıklarından utanmalıdır. Herkese yoldaşım diyorum.Yoldaşlar saçma sapan kahve köşelerinde CHPyi tartışanları susturmalıyız. Adalet var mı bu ülkede ? O gezi mahkumlarının ne günahları vardı.O gazeteciler niye orada… Uyuşturucu tüccarı alcaklar niye dışarda… Bu ülkede adalet yok… Olsa genel başkanımız Ankara’ya kadar yürümezdi.” dedi. 

Bir partili Tugay konuşurken “Adalet tek aday mıdır ? “ dedi. Başkan Tugay cevap vermedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası