Ege Postası
Geri

CHP'de 'Gezi' çatlağı

CHP Gençlik Kolları’nda bir süredir devam eden gergin süreç istifaları da beraberinde getirdi. Başkan İbrahim Soydan’ın Gezi parkı eylemleri süresince gereken ağırlığı koyarak sürece kayıtsız kaldığını iddia eden 9 gençlik kolları üyesi, önümüzdeki Salı günü istifa dilekçelerini il merkezine vermeye hazırlanıyor. Kurultay sonrasında İrfan İnanç Yıldız’ın göreve gelmesi ile birlikte Başkan Soydan tarafından görevden alınan yöneticilere haksızlık yapıldığını da belirten muhalif grup, kararlarından dönemeyeceklerinin de altını çizdi.
CHP'de 'Gezi' çatlağı
Haberler / Yerel Politika
7 Temmuz 2013 Pazar 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları’nda 9 yönetici istifaya hazırlanıyor. İl Gençlik Kolları İbrahim Soydan’ın özellikle Gezi Parkı direnişi süresince izlediği tutumu eleştiren ve aralarında geçmişte İbrahim Soydan ile hareket eden isimlerin de olduğu 9 genç, Salı Günü İl Başkanı Ali Engin ve PM Üyesi Hüseyin Saygılı ile yapacakları toplantının ardından istifa dilekçelerini yönetime sunacak.

“İSTİFALAR KAÇINILMAZ OLDU”

Partinin il merkezinde ortak bir açıklama yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri Sedat Yıldırım, Ozan Karacan, Kenan Başak, Pelin Yüzbaşıoğlu, Zülfikar Karatay, Sinan Yaman, Fadime Özdemir, Sevil Bul, Barış Bahadır Yüksel, Başkan İbrahim Soydan’ın partide birleştirici ve lider rolünü yitirdiğini öne sürerek istifa kararı aldıklarını açıkladı. İl Başkanı Soydan’ın 8 Şubat ile 4 Mayıs tarihleri arasında yönetim kurulu toplantısı yapmayarak tüzüğe aykırı hareket ettiğini savunan muhalif grup, Gezi Parkı eylemleri boyunca da gençlik kolları olarak pasif bir tutum izlendiğini ve olaylara kayıtsız kalındığını belirterek, gelinen noktada istifaların kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

“VİZYON VE MİSYONDAN UZAKLAŞILDI”

27 Mayıs 2012 tarihinde “Tam bağımsız Türkiye” hedefi ile Başkan Soydan ile birlikte yola çıktıklarını ve il kongresini kazanarak göreve başladıklarını hatırlatan muhalif grup şunları kaydetti; “O günden bu güne, İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan, CHP’ye yakışan vizyon ve misyondan uzaklaşarak ilerici ve yükselen halk hareketine tepkisiz kalan bir tutum içerisine girmiştir. Soydan’ın edindiği bu duyarsız tutum biz CHP gençliğinin onurlu ve kararlı mücadele anlayışını zedelemiş, partimize karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemize engel hale gelmiştir.”

“GEZİDE PASİF KALDIK” İDDİASI

Yapılan açıklamanın devamında Soydan’ı eleştirmeyi sürdüren gençler, “İl Gençlik Kolları Başkanı gerçek mücadele anlayışından uzaklaşarak, son zamanlarda yaşamakta olduğumuz halkçı hareketin simgesi olan Gezi Parkı eylemlerinde beklenen aktifliği gösterememiş ve il ve ilçe gençlik kollarının bu mücadeleye katılımını sağlama konusunda pasif kalmıştır” dedi ve İzmir’de 37 gencin tutuklandığı Gezi operasyonları sırasında Başkan Soydan’ın, tüm iptal taleplerine rağmen aynı gün bir etkinlik için Almanya’dan gelen misafirleri ağırlamasını ve yine gençlik kolları yöneticileri ile bir nikaha katılmasını partiye takışmayan tavırlar benzetmesinde bulunarak sert şekilde eleştirdi.

İstifa eden 9 genç, yatıkları açıklamanın sonunda Başkan Soydan’ın “Adamcılık” yaptığını savundu ve partiyi de eleştirerek şunları kaydetti, “Partimizin gençleri olarak iktidara giden yolda bize yüklenen öncü misyonun bu şartlar altında engellendiği kanaatindeyiz. Başkan Soydan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi anlayışının vazgeçilmez unsuru olan seçimle göreve gelme ilkesini yok sayarak, seçimle göreve gelmiş ilçe gençlik kolları başkanlarımıza karşı başlattığı “Bizim gibi düşünmeyen gider” anlayışı altında yarattıkları spekülasyonlar ve pazarlıklarla görevlerinden alınmasına vesile olan bir il gençlik kolları başkanının, CHP’ye zarar verdiği aşikardır. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bu tarz parti içi çekişmelerle, ilerici dinamizm sekteye uğradığı gibi iktidar olma ruhu da ortadan kalkmaktadır. Sayın İl Gençlik Kolları Başkanı’mızın partimizin bugüne kadar iktidar olamamasına neden olan “Adamcılık” tutumuna yakalanması ve yetkilerini hoyratça bu yönde kullanması, parti bilincine ve örgüt ahlakına sahip olan biz parti neferlerini insiyatif almaya, bu sorumluluk bilinciyle adım atmaya itmiştir. Atatürk’ün bizlere bıraktığı cumhuriyet değerlerinin sorumluluk bilinci ile il gençlik örgütümüzün önünü açmamız gerektiğine inanıyor ve daha nitelikli bir yönetimin seçilmesi gayesi ile görevlerimizden istifa ediyoruz.”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası