Ege Postası
Geri

CHP’li Bayır’dan kongre öncesi flaş çıkış: Kadın kolları kaldırılsın!

CHP’de uzun yıllardır parti eğitmeni olan ve önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır’dan kadın kolları seçimi ve tüzük kurultayı öncesi çarpıcı bir çıkış geldi. Kadın kollarının kaldırılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li Bayır, “Kadın kollarının kalkması gerekiyor. Yüzde 33 cinsiyet kotamız var. Gelin bunu yüzde 50’ye çıkaralım ve kadınlar ana kademelerde görev yapsın” dedi. Öte yandan İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar’a tepki gösteren Bayır, “Bir kadın bir koltuğa otursun ve daha çok kadın görevlere gelsin, daha çok kadın sesi duyulsun. Bir kadın 2-3 koltuğa oturduğu zaman sesleri cılız çıkıyor. Bizim amacımız kadın sesini daha çok duyurmak” diye konuştu.
CHP’li Bayır’dan kongre öncesi flaş çıkış: Kadın kolları kaldırılsın!
Haberler / Yerel Politika
26 Haziran 2024 Çarşamba 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde hareketli bir yaz sezonu yaşanıyor. 6-8 Eylül arasında gerçekleştirilecek tüzük kurultayı öncesinde parti içerisinde yarış kadın kollarında başladı. İzmir’de CHP’li kadınlar 6 Temmuz günü il başkanını seçmek için sandığa gidecek. Kadın Kolları İl Başkanlığı için mevcut başkan Nurdan Şenkal Uçar, ’bir dönem daha adayım’ diyerek yola çıktı.

“KADIN KOLLARI KALDIRILSIN”

Tüzük kurultayı öncesinde CHP Genel Merkezi, üyelerden tüzük değişikliğine ilişkin öneriler istedi. Bu kapsamda tüzük komisyonu çalışmalarını tüm hızıyla sürerken  CHP’de uzun yıllardır parti eğitmeni olan ve önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır’dan kadın kolları seçimi ve tüzük kurultayı öncesi çarpıcı bir çıkış geldi. Kadın kollarının kaldırılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li Bayır, “Kadın kollarının kalkması gerekiyor. Yüzde 33 cinsiyet kotamız var. Gelin bunu yüzde 50’ye çıkaralım ve kadınlar ana kademelerde görev yapsın. Komisyonlar kurulsun ona itirazımız yok. Ancak delege seçimlerinden itibaren zaten ayrışıyoruz. Ben herkese ‘kadın kollarının kaldırılması’ için isteğimi ilettim. İlçede ve ilde kadın kolları ‘benim genel başkanım’ ayrı diyor. Siyasi partilerde de netleşmemiş bir şey olduğu için parti içerisinde kargaşaya da neden oluyor. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Bana göre kaldırılmalı” dedi.

“KADINLARIMIZ EKONOMİST”

Kadınlar siyasette daha çok yer alması gerektiğine dikkat çeken Bayır, “Bizim kadınlarımız o kadar akıllı, o kadar çalışkan, o kadar ekonomist ki. ‘Ben ekonomistim’ diyenlerden mutfağı daha iyi yönetiyorlar. Bu kadınları kollarda kısıtlamak ve birbiriyle çarpıştırmak biz kadınlar için iyi değil. Biz kavga etmemeliyiz. Biz bir arada omuz omuza olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

UÇAR’A ‘KOLTUK’ TEPKİSİ

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’na bir dönem daha aday olan Nurdan Şenkal Uçar’ı ‘bir kişi bir koltuğa otursun’ sözleriyle eleştiren Bayır, “Nurdan Hanım’ı insani olarak çok severim. Kişisel bir sorunum yok. Ancak kadın kolu başkanı seçiliyorsa artık İzmir’deki tüm kadınların başkanı olmalı. Kendisine oy vermeyen kadınların da haklarını savunması lazım. Bir kadın bir koltuğa otursun ve daha çok kadın görevlere gelsin, daha çok kadın sesi duyulsun. Bir kadın 2-3 koltuğa oturduğu zaman sesleri cılız çıkıyor. Bizim amacımız kadın sesini daha çok duyurmak” diye konuştu.

“ADAY DEĞİLİM”

Bir göreve talip olmadığının altını çizen CHP’li Bayır, “Ben bir yere aday adayı ya da aday değilim. Ben uzun yıllardır kadın hareketinde görev yapan birisi olarak hep bunun mücadelesini verdim. Daha çok kadının sesi çıksın. Benim amacım bir yere göreve gelen kişiler kadınları bir yere taşısınlar. Ben kendim için mücadele edersem komik kalır ama ben diğer kadınlar için mücadele edersem sesim gür çıkar. Kendim için bir şey istersem karşı taraf ne derse onu yapmak zorunda kalırım” dedi.

“BUCA KONGRESİNE İLİŞKİN HALA HABER YOK”

İptal edilen Buca kongresine ilişkin açıklamalarda bulunan Tülay Bayır, “Sudan sebeplerle iptal edildi. 2 tarafı da dinledim kongre sürecinde. Saat 13.00 sıralarında kongre başladığında hazirun listesinin sayfalarının eksik olduğunu iletmişlerdi ancak ilgilenmemişler. Seçime geçilmiş ve oy kullanılmış. 400 oy fark ile kırmızı liste kazanıyor. Bugüne kadar kongre ile ilgili bir haber çıkmadı. 6 Temmuz’da il kongresi var. 2-3 Temmuz’da Buca kongresini yaparlarsa itiraz süresi var. Bu sebeple il delegeleri seçimde oy kullanamıyor. Buca’da Zahide Hanım aday olacak ve hala kongreyi bekliyor. Çalışmalarını telefonla sürdürüyor ancak bu belirsizlikte insanları sinir ediyor. Orada 2 bin kadın oy kullanmış. Bu sıcaklarda bir daha 2 bin kadını oraya nasıl toplayacaksınız?” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası